torstai 8. syyskuuta 2011

Miten päästään talousahdingosta

Syysistuntokauden aluksi päämisteriltä oli hieno ele tuoda eduskuntaan tiedonanto vallitsevasta taloustilanteesta kaikkien, myös oppositiopuolueiden keskusteltavaksi. Mutta mitään valoa talousvaikeuksiin ei puheesta löytynyt, sitä vanhaa EU-mössöä vaan. Jyrki jatkaa vain EU-uskovaisuutta, hän pelkää EU:n yhtenäisyyden hajoamista, mikä vaikeuttaisi hänen mielestään etenkin pienempien maiden asemaa.

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa ryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner puolestaa totesi, ettemme suinkaan iloitse oikeassa olemisestamme, kun olemme sanoneet, ettei EU-maiden velkojen takaaminen ole oikea lääke kriisin hoitoon. Päinvastoin koko EU-alue on tullut entistä pahemmin vedetyksi mukaan taloutensa huonosti hoitaneiden maiden aiheuttamaan sotkuun.

Sekä Kreikan että koko Euroopan talouden kannalta olisi alusta lähien ollut parempi, että maan olisi joutunut velkajärjestelyyn. Sijoittajien vastuut olisivat toteutuneet aidosti, mutta nyt lykkääminen vain pahentaa koko ajan vääjäämättömästi tilannetta.

Suomen osallistuminen tukipaketteihin ei estä kriisiä, mutta lisää veronmaksajiemme tappioita. Kun kaiken lisäksi pyritään järjestelmään, jossa päätöksiä tehdään määräenemmistöillä, on entistä lujemmin pidettävä kiinni itsenäisestä päätösvallastamme, jottemme selkokielellä sanottuna joudu maksamaan Italian, Espanjan sekä Ranskan ja Saksan pankkitukia kun väliaikaisia pankkitukia ollaan muuttamassa pysyviksi EVM:n (pysyvä valkausmekanismi) avulla.

Omasta kassastamme häviää vuosittain miljardittain rahaa harmaan talouden hämähäkinverkkoihin. Järeillä torjuntatoimilla voidaan taittaa maamme pahaa velkaantumiskehitystä.

Myös jopa valtiosihteeri Raimo Sailaksenkin mukaan valtion budjetista löytyy löysää rahaa esim. yritystukien osalta. Perussuomalaisten laatimassa varjobudjetissa tulemme esittämään lisää talouden tasapainottamiskeinoja, joita leikkauksia ja veronkorotuksia ei suinkaan tehdä heikompiosaisten kustannuksella.

Ei kommentteja: