torstai 27. lokakuuta 2011

Eduskuntavieraita Pohjois-Satakunnasta

Tänään tulee tukimiesten ja tuttujen kutsuttujen joukko eduskuntaan. Joukossa on kankaanpääläisten lisäksi siikaslaisia, honkajokisia ja lavialaisia. Jämijärven väkeä tulee seuraavalla kerralla, osaksi väärinkäsityksenkin vuoksi heitä jäi pois, kun hoidin tätä joukon kokoamista vain puhelimitse enkä laittanut ilmopitusta lehteen edes lähtöajasta ja matkareitistä.
Näin siksi, kun edellisellä Kankaanpään Seudun lukijamatkalla paikat (60 henkeä) olivat täyttyneet lehti-ilmoituksen jälkeen heti aamupäivällä, siksi en laittanut tietoa matkasta lehteen, ettei taas ihmiset joutuuisi pettymään turhasta soittelusta, kun paikat olisivat olleet jo heidän soittaessaan täynnä.

Uskon kuitenkin nyt matkaan lähteneiden yli neljänkymmenen henkilön saavan täysipainoisen retken. Seitsemän perussuomalaisten kansanedustajaa on lupautunut tulemaan näyttäytymään yhteiseen palaveriin. Sen jälkeen on kiertokäynti eduskuntalossa oppaiden johdolla, kustantamani ruokailu ja mukanaolo kyselytunnilla. Kerrotaan vierailun jälkeen ryhmäläisten tuntoja.

No niin, kyllä matkailu avartaa ja lisää tietoa. Näin myös ryhmäläisillä, jotka olivat erittäin tyytyväisiä näkemäänsä ja kokemaansa. Ryhmästämme tervehtimässä kävivät myös puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö, sivistysvaliokunnasta Kimmo Kivelä, samoin Ritva Kike Elomaa, Porin poika liikennevaliokunnasta Ari Jalonen ja valtiovarainvaliokunnasta Juha Väätäinen.

Kyselytunnilla ensimmäisen kysymyksen sai Lea Mäkipää kysyessään koulujen homevaurioista ja koulujen korjausmäärärahojen vähenemisestä sairastumisuhan alla olevien koululaisten ja kouljen henkilökunnan terveyden kannalta välttämättömien korjausten uhatessa viivästyä vuosikaupalla. Myötätuntoa tietysti tuli ministerienkin taholta ja kehoitettiin eduskuntaa lisäämään määrärahoja. Eka kysymys herätti puolituntisen keskustelun, joten kysymys oli paikallaan.

Ei kommentteja: