lauantai 1. lokakuuta 2011

Timppa toisena

Presidenttivaalien lähtölaskenta on alkamassa, lähes kaikki ehdokkaat ovat tiedossa ja pääehdokkaat erottautumassa. Molemmat viikonvaihteen iltapäivälehdet sisälsivät presidenttigallupin tulokset.

Ainoa ero mielipidetiedusteluissa oli Niinistön saamien lukujen älytön eroavuus, enkä haluaisi laskea sitä yksin Iltasanomien käyttämän kokoomuksen kansanedustajan Eero Lehden omistaman Taloustutkimus OY:n piikkiin, siksi rehdiksi ja omaa puoluettaankin arvostelevaksi olen Eero Lehden todennut. IS saa Niinistölle lukemiksi 62 % ja IL 49%, joka on todennäköisempi. Millähän korjauskertoimella tällä kertaa Taloustutkimus on saanut aikaiseksi tämän Niinistön huippulukeman.

Molemmissa tutkimuksissa Timo Soini sen sijaan on noussut toiseksi IL 11% ja IS 9%. Lipponen tulee kolmantena IL 9% ja IS 7%, jossa edellisestä olisi laskua 5%. Väyrynen painii seuraavassa sarjassa Pekka Haaviston kanssa 6%, laskua hänellä 2%.

Niinistön valinta ensimmäisellä kierroksella ei mitenkään ole kirkossa kuulutettu, toisten ehdokkaiden vaalikamppanjoiden alettua hänen kannatuslukunsa tietysti laskevat. Vaalikiertueitahan ei ole aloittanut kukaan muu kuin Väyrynen käyden useammassa pitäjässä päivää kohden ja tulokset puhuvat puolestaan, kannatus senkus vaan laskee. Eli käykö niinkuin entisen ehdokkaan, joka sai aina määrätyltä kylältä ääniä, mutta käytyään siellä puhumassa ei ääniä enää tullutkaan.

Timo Soinihan nimetään virallisesti ehdokkaaksi puolue-edustajistomme kokouksessa 15.10. jolloin hänen omaperäinen ja juuri hänen näköisensä vaalitaistelu alkaa. Varmasti mielenkiitoisia ovat ehdokkaiden keskustelut, Timo ei niissä toiseksi jää puolustaessaan isänmaatamme EU:ta ja Natoa vastaan.

Timo itse sanookin uskovansa vaalikeskusteluista tulevan hyviä ja kansan lähtevän äänestämään. Mitä enemmän porukka äänestää, sitä paremmat juuri hänen mahdollisuutensa ovat. Ja tunnetustihan presidenttivaaleissa on muita vaalia korkeampi osallistumisprosentti.

Aivan niin kuin Iltiksen toimittaja toteaa, tästä tulee hauska syksy ja talvi, kun presidentinvaalikamppanjat ja vaaliväittelyt pääsevät käyntiin. Puhutaan varmasti muustakin kuin koulukiusaamisesta, josta viime päivinä on ollut suurin huuto.

Ei kommentteja: