perjantai 30. syyskuuta 2011

Sotuveneellä Kiinaan

Kiinan Suomen suurlähettiläs herra Huang Xing kutsui minut tänään Kiinaan, eikä varmaan niin kuin vanhassa laulussa sanotaan soutuveneellä, vaan ihan lentokoneella, kulkeehan maittemme välillä suora lentoyhteys päivittäin.

Uskokaa tai älkää, kutsu on totta ja voimassa, protokollapäällikkö jopa tarttui heti asiaan ja kysyi mahdollista ajankohtaa. Se onkin visaisempi juttu, kolmesta puhemiehestä ei niin vain yksi voi olla vaikkapa viikkoa yhtämittaa poissa. Tammikuu on eduskunnasta lomakuukausi, mutta silloin tehdään Timo Soinia presidentiksi.

Tänään avustajani Jari Koskelan kanssa olimme kutsuttuina vieraina Kiinan kansantasavallan vuosipäivävastaanotolla, jossa suurlähettiläs Huang Xing siis isännöi ja oli kovin mielissään saadessaan monisatapäisen vierasjoukon keskelle myös Suomen eduskunnan puhemiehistön jäsenen. Niinpä hänellä oli aikaa aivan erityisseen keskusteluhetkeen, jossa vaihdoimme kunnioittavia tervehdyksiä ja kiittelimme maittemme välisiä kaikin puolin hyviä suhteita. Niinpä hän sitten esitti tämän ystävällisen kutsun saapua vierailemaan Kiinaan.

Näin se maailma muuttuu, asemani perusteella olin jopa yksi juhlan kunniavieraista, käväsi siellä toki pikavierailulla myös ministeri Alexander Stubbkin. Kolmantena kansanedustajana paikanpäällä oli eduskunnan Kiina-ystävyysryhmän puheenjohtaja Päivi Lipponen. Ymmäräämme kaikki kuinka tärkeä yhteistyökumppani maallemme on Kiina, jossa edelleen laulun sanoja lainatakseni kuukin on kuumempi. Saapa sitten paikalla nädä, pitääkö se paikkansa. Se ainakin on totta, että Kiinan muuri on 2500 km pitkä ja maan asukasluku on huimat 1 330 000 000 henkeä

Ei kommentteja: