sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Adventtilentoa

Yli satatuhatta hoosianna-laulajaa oli tänään Suomen kirkoissa, yli sata niistä Jämijärven kirkossa, jossa sain olla toimittamassa perhemessua. Partiolaiset olivat antamassa lupauksensa, ja myös lähetysmyyjäiset pidettiin seurakuntakodissa. Kirkkokuorokin oli laulamassa hoosiannaa ja ilmassa oli suuren juhlan tuntua. Näin kirkkovuosi aloitettiin hienosti, myös adventtiajan ensimmäinen kynttilä sytytettiin.

Adventtina muistellaan Jeesuksen ratsastusta juhlivan väkijoukon keskellä Jerusalemiin, Hoosianna-riemuhuudot kaikuivat, mutta samalla se merkitsee nöyrää rukousta: oi auta, oi pelasta. Ja vain Jeesushan meidät voi pelastaa. Siksi adventtihuudot kaikuvat oikeaan osoitteeseen.

Saimme myös Jari Koskelan kanssa olla invalidien kesäpaikassa Villa Mairessa Kankaanpään Veneskoskella pitämässä adventtiseuroja sateisen sään keskeltä tulleina. Vasta illalla uudelleen ajellessani Jämijärvelle adventtikonserttiin pitääkseni lyhyen puheenvuoron muuttui kova sade lumirännäksi ja aura-autoillakin oli riittävästi tehtävää.

Jämijärven Lions Clup oli hankkinut Jämijärven kirkkoon iltakonserttia pitämään Kankaanpään musiikkiopiston taidokkaat jouset. Yli parikymmentä soittajaa järjestivätkin hienon konsertin virittäen kirkkoväkeä sopivasti joulun odotukseen. Anna-Mari Yrjänä lauloi kolme joululaulua orkesterin säestämänä, mm. Sakari Topeliuksen Varpunen jouluaamuna, joka oli koskettava jo yksistään siksi, kun laulu alkaa: Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa, ja samaan aikaan satoi sakea ensilumi kirkon ikkunoiden ulkopuolella.

Vielä iltamyöhällä sain olla parissakin toimituskeskustelussa seuraavan viikonvaihteen siunaustilaisuuksien merkeissä. Tänä viikonloppunakin oli vaikuttava hautaus Jämijärvellä

Ei kommentteja: