sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Jumalan lähettiläät

Kerron päivän saarnassani Jämijärvellä ensin kehitysvammaisista ja ja sitten Mikko Kivekkään kirjoittaman kuuromykän todistajan tositarinan ja seuraavassa saarnan loppuosa:

Jeesuksen lähettämät työntekijät lähettiläät –päivän tekstissämme 72 opetuslasta olivat - ja edelleen olemme – sadon korjaajia, sillä työ on Jeesuksen antama ja hän myös takaa työn menestyksen eli sadon. Matkavarusteiden vähäisyys painottaa sitä, että evankeliumin julistamisen on elätettävä tekijänsä. Varsinaiset työntekijät eivät ole itsenäisiä yrittäjiä vaan Jeesuksen palkkaamia, vaikka kaikki me hänen seuraajansa olemme myös kutsutut levittämään evankeliumin ilosanomaa.

Nykyisen varapuhemiehen työhuoneeni seinällä on suuri kultakehyksinen arkkipiispa Gustaf Johanssonin muotokuva viime vuosisadan alusta, jolloin hän toimi pappissäädyn puhemiehenä. Lapuan khra Wilhelmi Malmivaara kertoo Johanssonin piispantarkastusmatkasta miten piispan tultua huoneeseen ikään kuin rauha olisi tullut hänen kauttaan. Näinhän juuri tekstissämme Jeesus kehottaa sanomaan: Rauha tälle kodille. Ja jos siellä ollaan sen arvoisia, he saavat toivotetun rauhan. Siksi me tarvitsemme Jeesuksen meille hankkimaa rauhaa - syntiemme sovitusta ja anteeksiantamusta, vain siten meistä tulee rauhan lapsia ja niin voimme myös levittää Jumalan rauhaa rauhattomiin sydämiin.

Joskus voi tuntua , että tehtävämme on liian suuri. Mutta meidän ei tarvitsekaan toimia omien kykyjemme varassa, vaan Jumala toimii lähettiläittensä kautta. Näin Jeesuksen lähettiläinä tärkein tehtävämme onkin antautua Jumalan käyttöön, toimia hänen äänenään, käsinään ja jalkoinaan maailmassa. Näin saamme voimaa ja rohkeutta siitä, että Vapahtajamme on luvannut olla kanssamme, seisoa vierellämme ja pitää kädestämme kiinni joka päivä , maailman loppuun asti. Näin Hän toimii meidän kanssamme ja kauttamme, jotta Jumalan rakkauden tuoma rauha vallitsisi.

Ei kommentteja: