tiistai 1. marraskuuta 2011

Jytkyjä lukuhetkiä

Täysistunnon päätyttyä näin eduskunnan kahviossa Suomen Kuvalehden poliittisen toimittajan Pekka Ervastin, jolle aiemmin jo olin sanonut, että täytyisi muistaa ottaa mukaan hänen ja Timo Haapalan yhdessä julkaiseman poliittisen satiiri-ja huumorikirjan KukaMitäHäh, Tasavallassa kaikki hyvin? 2011 nimikirjoituksen saamista varten, mutta että kirja jäi kotiin myös vaimon luettavaksi. Nyt taas jouduin pahoittelemaan kirjaan jäämistä kotiin.

Istuimme sitten kahvia juoden edustajatoverien Osmo Kokon ja Martti Mölsän kanssa. Joimme vähän niin kuin harjakaiskahveja, kun he ostivat kankaanpääläiset kengät, Martti ympäristövaliokunnan Japanin matkaa varten. Pöydässä oli myös erityisavustajani Pekka Nikkola ja Kiken lähdettyä hänen kanssaan istunut Lea Mäkipää.

Pekka Ervasti tulikin yllättäen pöydän luo ja antoi minulle kirjansa todeten hänellä olleen yhden kirjan laukussaan ja voivansa antaa sen nimikirjoituksellaan varustettuna, niin ei sitten tarvitse tuoda kirjaa maakunnasta. Pekka kirjoitti omistuskirjoituksessaan: Varapuhemies Anssi Joutsenlahdelle jytkyjä lukuhetkiä pitkästyttävien iltaistuntojen ratoksi! 1.11.2011 Pekka Ervasti.

Tosin puhetta johdettaessa ei nykyään enää lueta mitään ylimääräistä kuten esim. aikanaan puhemies Johannes Virolaisella oli aina Iltasanomat käsissään. Nyt tarkataan puhujien pysymistä asiassa ja puheenvuorojen pituutta ja mennään tiiviisti esityslistan ja ns. nuottien mukaan. Uutta ovat myös ns. debatit ja aivan historiaa teemme huomenna, kun ensimmäistä kertaa on oppositiopuolueiden varjobudjettien esittelyt ja keskustelu niiden pohjalta.

KukaMikäHäh julkaistiin nyt toista kertaa. Siinä kerrotaan kuukausittain eniten kohua nostattaneita poliittisia asioita tai juoruja. PerusSuomalaiset ovat myös hyvin kuvassa mukana, niin Timo Soini, Teuvo Hakkarainen kuin Jussi Halla-ahokin. Minutkin mainitaan kahdessa kohdassa, toinen on Pertti Paasion kertomana vitsissä kun tulin talvihuurteisena lenkiltä eduskunnan saunaan, niin Pepe lohkaisi: Mitä pitempi matka, sitä tyhmempi jätkä! Ja minä muka vastasin: Anteeksi, nyt en ymmärrä!

Ei kommentteja: