tiistai 22. marraskuuta 2011

Pitkät istunnot jouluun asti

Nyt ne alkoivat, pitkät täysi-istunnot. Tänäänkin istuttiin alkaen kello 14ja päätettiin kello 21. Esityslistalla 36 asiaa ja puhetta kyllä riitti ja riittää. Monen täytyy sanoa kantansa ja se säilyy eduskunnan pöytäkirjoissa maailman tappiin asti Ja sen voi kertoa myös äänestäjille. Toiset jopa puhuvat puhumisen vuoksi ja pyrkivät saamaan mahdollisimman monta puheenvuoroa. Puheiden lukumäärässä kilpaillaan aivan samoin kuin poissaolojen vähyydessä. Kaikki luvut ovat tärkeitä.

Nyt on esillä valiokunnista valmistuvia mietintöjä hallituksen budjettilaeista ja nykyisessä kestävyysvajeessa hallitus pyrkii hankkimaan tuloja vähän sieltä ja täältä ja näitä ikäviä veronkorotuksia on mukava oppositiosta lyödä lyttyyn. Eiväthän uudet maksut kenellekään ole tervetulleita. Ja jos vaikka jotain etuisuutta korotetaankin, niin voisi korottaa enemmänkin ja aina joku jää ilman ja on väliinputoaja.

Niin tänäänkin, kun hallitus lisää lisätalousarviossa vuodelle 2012 työttömien toimeentulotukeen myös aikaisemman 100€ lisäksi myös indeksitarkastuksen eli kokonaisuudessaan toteutuu 120 € korotus. Se ei kuitenkaan koske kaikkia työttömmiä, koska tuen saanti on tarveharkintainen ja puolison tulot vaikuttavat tuen saamiseen ja on lukemattomia, jotka eivät saa tukea lainkaan.

Lisäbudjetissa on myös pari muutakin hyvää asiaa, rintamaveteraaneille lisää 4 miljoonaa ja pelastushelikoptereille 10,7 miljoonaa.

Ei kommentteja: