perjantai 25. marraskuuta 2011

Suomen Soini

Tänään järjestettiin Timo Soinin presidenttivaalikamppanjan avaus: Suomen Soini presidentiksi. Timo piti jykevän puheen, vaalijulisteet ja muu vaalitirpehööri oli valmistunut ja näin lyhyt parin kuukauden mittainen vaalityö voi alkaa täysin rinnoin. Ensimmäisen kierroksen äänestykseenhän ei ole enää kahta kuukauttakaan ja välissä on vielä jouluaika, jolloin politiikka saa väistyä taaemmaksi.

Timon linja-puhe oli taattua Timoa, ilman papereita puhuen hän osoitti selkeää suuntaa Suomelle. Tarvitsemme todella jämäkän suomalaisuuden edustajan, ei enää äyriäkään EU:lle. Timo sanoutui jyrkästi eroo rasismista. Samoin oman maan mustamaalaamisesta ulkomailla. On puolustettava suomalaisuutta ja suomalaisia. On kysymys itsenäisyydestämme. Ja kansan antamaan vaalitulokseen on tyydyttävä eikä kyräiltävä, niin kuin vanhat puolueet kevään eduskuntavaalien jälkeen.

Presidentti edustaa myös Suomea ulkomailla ja se on tehtävä mahdollisimman hyvin. Timo on hankkinut monipuolisesti kannuksia niin EU-parlamentaarikkona kuin nyt eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, viimeksi tässä tehtävässä ulkomaanmatkoilla USA:ssa ja Norjassa saaden hyvän vastaanoton.

Ja myös presidentin persoona on merkitsevä. Tässäkään ja ennen kaikkea tässä vertailussa Timo ei suinkaan kalpene toisten ehdokkaiden rinnalla. Täydellä syyllä häntä voi luonnehtia sydämelliseksi vakaumuksen ja kansan mieheksi. Ja tekojakin löytyy. Hän on nostanut 1% puolueen nykyiseksi galluppien kakkospuolueeksi.

Ja tämä puolueemme nykyinen merkittävyys myös näkyi tässäkin kamppanjan avaustilaisuudessa, media edustajia oli ryhmähuoneemme pullollaan. Ja valmistetut vaalimateriaalit rintanappi, luottokortin kokoinen tulevaisuuskortti ja postikortti tekivät kauppaansa. Tästä on hyvä lähteä viemään Timoa ensin toiselle kierrokselle 22.1.2012 ja sitten tekemään jytkyjenjytkyä 5.2.2012.

Timon luottokortissa luvataan luottoa tulevaisuuteen, yhdessä kohti parempia aikoja. Edustavaa ulkopolitiikkaa, suvereenia sisäpolitiikkaa. Antoisaa arkea hyvän maan asukkaille. Tunnetta ja toveruutta; uskoa itseen ja lämpöä lähimmäiselle. Jos sinä voit hyvin, koko maa voi hyvin.

Ei kommentteja: