tiistai 20. joulukuuta 2011

Eduskunnan urheilukerho

Tänään pidettiin eduskunnan urheilukoulun syyskokous, jossa samalla palkittiin vuoden aikana kunnostautuneet. Mitalisadetta ei voinnut välttää, koska syksyn maastojuoksun mitalit olivat myös jaossa. Avustajani Jari Koskela sai kultamitalin parhaana alle 60-vuotiaiden sarjan henkilökuntaan kuuluvana. Minun kaulaani ripustettiin hopeamitali yli 60-v. kansanedustajien sarjasta ja pronssimitali kolmanneksi parhaasta kansanedustajien maratonajasta.

Seuraava kova koitos on talven hiihtokilpailut. Eduskunnan mestaruushiihdot ovat Helsingin Paloheinässä keskiviikkona 29.2.. Kisa on samalla karsinta Pohjoismaiden Parlamenttihiihtoihin Oslossa 25.3. Aiemmalla kaudellani olin joka vuosia mukana myös vuoronperään Salpausselällä, Falunissa ja Holmenkollenilla. Suomessa sain aina mestaruuksia, pohjoismaiden kisoissakin tuli mestaruuksia jos muitakin sijoja.

Ehkä karmein muisto on Holmenkollenilta, kun alamäessä kaaduin ja putosin kokonaan latupohjalta alas, mutta muistini mukaan taisin silloinkin siitä huolimatta olla ekana maalissa. Ruotsissa varsinkaan ei eduskunnassa ole kovia hiihtäjiä, siellähän valitaan edustajat pitkillä listoilla. Norjassa voi joskus olla muakna joku kovakin hiihtääjä.

Hiihdon ohella varsinkin jalkapallo on kerhon tärkein laji. Joka vuosi pidetään saksankielisten maiden jalkapalloturnaus, joka ensi vuonna vuorollaan on Suomessa Tampereella. Mukana Suomen lisäksi ovat Itävallan, Saksan ja Sveitsin joukkueet.

Lisäksi kerholla on monia muitakin urheilulajeja sauvakävelyjaostosta talviuimareihin. Korkealle kansan kunto eli eduskunnan väen kunto taloomme soveltaen.

Ei kommentteja: