keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joululomalle

Moni on sanonut, että onpa teillä pitkä joululoma. Itse leikillisesti olen kertonut, että eduskuntatyö alkaa jo 6. päivä. Siihen on todettu, että onpas lyhyt loma, johon sitten olen vastannut, että niin 6. päivä helmikuuta. Se muuten on ihan oikein laissa, että eduskunnan kevätistuntokausi alkaa helmikuussa. Se on näin ollen ikimuistoinen nautintaoikeus ja vaikeasti muutettavissa.

Niin vain saatiin syysistuntokausi lopuun ja kyllä jo loman tarpeessa ollaankin. Pari viimeistä viikkoa varsinkin painettiin aamusta lähelle puoltayötä, jotta saatiin puheruletti vietyä läpi. Aina illan myöhentyessä ainakin suurimman osan puhehalut kummmasti hiipuivat, oli kyllä niitäkin, joiden juuri kun näytti puhujat olevan lopussa täytyikin aloittaa oma show:nsa ja puhua niitä näitä ikäänkuin ärsyttääkseen ja tahallisesti pitkittääkseen istuntoa. Kaikki meitä on, joka junaan ja vielä asemallekin.

Päätöspäivään mahtui vielä loppujen pääluokkien eli hallinnonalojen eli ministeriöiden muutosehdotusten äänestykset. Aivan lopuksi molemmat oppositioryhmät olivat jättäneet epäluottamusehdotukset hallitukselle. Ensin niistä äänestettiin vastakkain, perussuomalaisten Ari Jalosen jättämä ehdotus sai peräti 144 ääntä keskustan ehdotuksen 32 ääntä vastaan, tyhjiä 12, poissa 11. Mutta tämä oli vain lyhytaikainen menestys, sillä seuraavassa lopullisessa äänestyksessä hallitus sai luottamuksen 118-71, poissa 10. Sen jälkeen olimme vapaat lähtemään kukin omille suunnillemme joulun vastaanottamiseen.

Päivän aluksi saimme viettää perinteisen televisiossakin lyhyesti näytetyn joulujuhlahetken valtiosalissa. Sibeliusmusiikkilukion viisikymmenpäinen kuoro lauloi uusia joululauluja ja yhdessä saimme laulaa Maa on niin kaunis. Kahvipöydät oli myös katettu juhlan kunniaksi. Näin voimme herkistyä joulun sanoman puhuteltaviksi, vaikka sitten lähdimmekin suorittamaan viimeiset yli sata äänestystä.

Ei kommentteja: