lauantai 31. joulukuuta 2011

Perussuomalaisten kannatus vakaa

Perussuomalaisten kannatus on pysynyt vakaana viimeisen Ylen Taloustutkimuksella teettämän mielipidetiedustelun mukaisesti. Edellisestä kuukaudesta ei ole muutosta, vaan lukema on sama 19,9%. Kevään eduskuntavaaleista on edelleen nousua, silloin oli tuloksena 19,1%. Vaalivoiton jälkeen kannatus aina nousee, muistan sen hyvin SMP:n vaalivoiton jälkeen v.1983, jolloin gallupit myös hyppäsivät. Tänä kesänä olimme jopa pari kuukautta suurimpana puolueena ohi kokoomuksenkin. Nyt siis kannatus on tasaantunut hyvälle tasolle edelleen toiseksi suurimapana puolueena. Monet ovat povanneet päinvastaista, mutta pienistä joidenkin edustajiemme syrjähypyistä huolimatta eduskuntatyömme on ollut koko syksyn vakuuttavaa pienempituloisia puolustaen ja EU-tuille ehdotonto kieltoa esittäen.

Gallupsuosiossa paistatellut kokoomus on nyt saanut 1,6 prosenttiyksikön laskun ollen kyllä edelleen suurimpana 22,7%, eduskuntavaaleissa lukema oli 20,4%. Myös toisella johtavalla hallituspuolueella sdp:llä on huomattavaa laskua: 1,2% ollen kannatus alempana kuin koskaan eli 16,4%. Vaalikannatus oli sama kuin meillä eli 19,1%, jolla kuitenkin tuli kolme paikka enemmän kuin meille. Siksi sdp ei ollutkaan hyväksymässa edellisessä eduskunnassa hyväksyttyä vaalilakiuudistusta, joka olisi tehnyt jokaisen äänen samanarvoiseksi ensi kertaa Suomessa ja tämä eduskunta on sitten sdp:n aloitteesta vesittänyt tämän demokratian toteuttamisen. Sorry!

Keskusta sai vaaleissa 15,8%, sen jälkeenkin puolue on ollut alamaissa, nyt ensi kerran tuli nousua takaisin jopa 2,3% kokonaiskannatuksen ollessa 16,2% eli vieläkin hyvin eduskuntavaalien luokkaa. Vasemmistoliittolle annetaan nyt 8,5%, vaaleissa oli 8,1%, edellisestä gallupista nousua 1,5%. Vihreillä laskua 0,3% kannatuksen ollessa nyt 7,6% ja vaaleissa 7,3%.

Näistä luvuista on hyvä lähteä uuteen vuoteen ja myös presidenttikamppailuun, jossa Timo Soini on täysin vakavasti otettava ehdokas toiselle kierrokselle ja siten kamppailemaan vakavasti presidenttiydestä.

Ei kommentteja: