sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuosi vaihtui

Samoan saarella hypättiin peräti yhden perjantaipäivän yli vuoden vaihtuessa ja siirryttäessä toiseen aikavyöhykkeeseen. Muualla päin tyydyttiin vähempään uuden vuoden vastaanottamisessa, raketteja nyt täytyi ammuskella pimeälle yötaivaalle. Ulkokynttilöitä myös paloi monissa pihoissa kulkiessani jakamassa Suomen Soini presidentiksi-lehteä. Monin paikoin tien varsilla näkyi myös Tapaninpäivän jälkeisen myrskyn tuhojälkiä. Kankaanpäässäkin varsinkin Verttuulla sähköt olivat poissa kolmekin päivää.

Uuden vuoden aatto, Sylvesterinpäivä on saanut nimipäiväsankarinsa paavista, joka kuoli samana päivänä. Uudenvuodenpäivä ei sitten olekaan kenenkään nimipäivä, sillä kirkollisesti päivän aiheeksi on tullut Jeesus-nimi, joulun lapsi Jeesus ympärileikattiin kahdeksantena (latinaksi Octo) päivänä eli juuri nykyisenä uudenvuodenpäivänä eli Kristuksen syntymäjuhlan oktaavina. Uuteen vuoten Jeesuksen päivä sopii siksikin, koska juuri hänen syntymänsä merkitsi täysin uuden aikakauden alkua ihmiskunnan historiassa.

Vuoden vaihde merkitsee myös näköalapaikkaa, tarkastellaan mennyttä ja tähyillään tulevaisuuteen. Monasti tehdään myös lupauksia paremmasta elämästä, mutta ilman rikottavaksi tulevia lupauksiakin on aina pyrittävä parempaan omassakin elämässä.

Tulevasta vuodesta toivotaan myös aina parempaa, mutta kyllä nykyhetkessäkin melkein täytyy yhtyä Englannin kuningattaren kuolemattomaan viisauteen: päättynyt vuosioli mitä hirvittävin, mutta ainoa, mitä varmasti tiedämme on se, että kulunut vuosia oli kuitenkin parempi kuin tuleva.

Tältä todella näyttää ennen kaikkea EU:n kaaosmaisen taloustilanteen takia , mutta myös laajemminkin ainakin USA:ssa on valtava talousalijäämä. Yritetään kuitekin parhaamme.

Ei kommentteja: