sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ei tule muutosta

Ei tule mitään muutosta tämän vaalituloksen myötä, mutta ei myöskään tullut antijytkyä. Katso mikä näiden jytkyn vastustajien kannatus oli: Biaudet, Arhinmäki, Lipponen. Timon haluttiin jatkavan puolueen puheenjohtajana näkyvää työtään eduskunnassa, puolet perussuomalaisista halusi hänet presidentiksi, puolet tulevaksi pääministeriksi. Tästä on hyvä jatkaa.

Kansa on niin turtunut jatkuvaan EU-sekoiluun ja ERVV- ja EVM-rahastojen kasvattamiseen, että nämäkään väliaikainen vakausrahasto ja pysyvä vakausmekanismi eivät jaksaneet innostaa kansaa nousemaan vastustamaan jo yli 50 miljardiin nousevia vastuitamme. Kaksi EU-myönteistä ehdokasta ovat jatkossa, siltä suunnalta ei siis apua ole löydettävissä.

Toivo on laitettava entistä lujempaan työskentelyyn eduskunnassa ja kampoihin laittamiseen hallitukselle, joka näiden vaalien jälkeen on entistä haavoittuvampi. Onko demareille käymässä samoin kuin keskustalle edellishallituksessa kokoomuksen apupuolueena ja jauhautumassa kovassa puristuksessa näkymättömiin vasemmistoliitosta nyt puhumattakaan, onhan koko vasemmiston yhteiskannatus 12% luokkaa, kun nytkin Timo Soini sai 9,4%.

Nyt on myös pontevasti puolustettava koko maata, myös maaseutua, jonka autioittamiseen ollaan käymässä ronskilla kädellä. Kaikilta koulutusasteilta nimenomaan maaseudulta ollaan viemässä koulutuspaikkoja. Samalla menetetään ammattitoitoista työvoimaa, jolla on taipumusta jäädä koulutuspaikkakunnilleen.

Muutos parempaan on välttämätöntä, näissä presidenttivaaleissa se siis estyi. Mutta toivoa ei saa menettää. Ja työtä on tehtävä hartiavoimin.

Ei kommentteja: