perjantai 24. helmikuuta 2012

Viikko takana uusia seikkailuja

Monenlaista on mahtunut päättyneeseen eduskuntaviikkoon ja uusia tuttavuksiakin on tullut.

Kolme kansanedustajaa vietti kuluneella viikolla monikymmenvuotissyntymäpäiviään. Eduskunta muistaa kaikkia pyöreitä vuosia täyttäneitä arvokkaalla muistolahjalla. 70-vuotta täyttivät perussuomalaisten Pentti Kettunen ja kristillisen liiton Leena Rauhala, 60-vuotiaaksi tuli kokoomuksen Kimmo Sasi. Puhemiehistö ja pääsihteeri saavat olla ojentamassa lahjan onnittelemassa syntymäpäiväsankareita.

Helsingin kaupungin järjestämällä kansanedustajien vastaanotolla sain istua päivällispöydässä Olli-Pekka Kallasvuon vieruskumppanina. Hänethän muistetaan entisenä Nokian ykkösjohtajana. Hän piti tunnetulla taidollaan meille ansiokkaan puheen Helsingin World Design Capital 2012 näyttelyn valtuuskunnan puheenjohtajana. Pääkaupunkimme on tämän kautta päässyt näyttävästi esiin eri puolilla maailmaa. Paljon tapahtumia ja näin ollen myös lisämainosta on vielä edessäpäin.

Olli-Pekka Kallasvuolla on kosketuskohtia myös Satakuntaan. Syntymäpaikka on Lavia, koulua hän on käynyt Porissa ja lastensa äidin isä on tunnettua kankaanpääläistä Leppästen suku, kuuluisan liikemies Artturi Leppäsen poika lääkäri Matti Lepäntalo, joka puolestaan on koonnut yli 100-vuotiaaksi eläneen pitokokki Tyyne Koskisen muistemat kirjaksi.

Viikon tapahtumista kirjoitin jo edellisissä blogeissa syrjäytymisen torjuntamahdollisuuksien pohtimisesta kansalaisinfossa. Eilen torstaina seurasin kansalaisinfossa eduskunnan ympäristö-ja luontoryhmän järjestämää esitelmätilaisuutta Itämeren suojelusta ympäristövahingoilta. Paljon tehdään virallisilta tahoilta ja samoin vapaaehtoisin voimin. Venäjä vaan olisi saatava mukaan entistä vahvemmin, jotta meren tilaan ratkaisevasti voitaisiin vaikuttaa. Hälyttävä uutinen oli Venäjän pyrkimys jatkossa viedä kaikki öljy meritse eteenpäin ja lopettaa kokonaan öljyputken käyttö Eurooppaan. Entisestään valtavasti kasvava öljytankkerien kulku ei tietenkään tiedä hyvää Itämerelle.

Ei kommentteja: