sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Lionsklupitoiminnan juhlaa

Lionsklupi Kankaanpää/Keskusta ( ei liity mitenkään keskustapuollueeseen nimestään huolimatta) vietti tuloksekkaan toimintansa 50-vuotista juhlaa kotoisissa merkeissä Niinisalossa. Mukana oli esiintymässä Jämijärven-Kankaanpään mieskuoro ja Kankaanpään Musikkiopiston nuoria. Juhlapuhujana toimi Kauko Juhantalo. Sain olla tuomassa tervehdyksen ja kaupungin viirin, samoin tervehtivät muut kankaanpääläiset lionsklupit ja juhlivan yhdistyksen kummitoiminnan ansiosta syntyneet naapurikuntien leijonat Jämijärveltä ja Honkajoelta.

Juhlapuhuja kartoitti yhdistyksen alkuvaiheita. Ensimmäinen leijonaklupi Kankaanpäähän perustettiin 1956, jonka perustajajäsenet olivat vaikutusvaltaisia paikkakuntalaisia. Heistä on elossa vielä Eero Varumo. Ensimmäinen leijonaklupi toimi nyt juhlineen klupin kummina ja henkilökohtaisena kummina oli Toivo Soini. Perustajajäsenistä ovat elossa vielä juuri äskettäin 90 vuotta täyttänyt Matti Orrela, Reijo Orhanen ja Esa Rajala, rehtori, teknisen keskuksen johtaja ja eläinlääkäri.

Klupien välillä on koko ajan vallinnut läheinen yhteistyö kuten LC Kankaanpää/Keskustan kummitoiminnan tuloksena syntynellä LC Kankaanpää/Kuninkaanlähteelläkin. Aina on luotettu yhteistyön voimaan ja aktiviteettejä on riittänyt maailman parantamiseksi, ja vaikka paremmaksi kaikki muuttuu, silti hyväksi ei milloinkaan, joten työtä hyväntekemisen saralla riittää. Nytkin ojennettiin 2000 euron shekki erityisnuorten ystäväkahvilan tukemiseksi. Lahjan vastaanottanut Rannikon perhe kertoi kahvilan olevan auki vapaaehtoisvoimin joka toinen viikko ja kävijöitä on Poria myöten.

Piirikuvernööri Jaakko Räikkönen Raumalta kertoi tervehdyksessään puunistutustempauksista, jolla saralla Suomi onkin etunenässä muihin maihin verrattuna. Parast´aikaa leijonilla on menossa koko maailmaan koskeva keräys tuhkarokon juurrittamiseksi pois koko maapallolta.

HYvillä mielin voi parhaassa miehuusiässä oleva 50-vuotias yhdistys suunnata tulevaisuuteen presidenttinsä Joouni Haapaniemen ja sihteerinsä juhlan suunnitelleen Pertti Mannisen johdolla.

Ei kommentteja: