sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Viides kerta toden sanoi

Tutun sananlaskun mukaan kolmas kerta toden sanoo. Joskus voi kuitenkin viideskin kerta olla se, joka kertoo totuuden. Näin on käynyt tänään 60-vuotispäiviään Punkalaitumen koulukeskuksessa viettäneelle Martti Mölsälle, hänen Oili-vaimolleen ja kolmelle tyttärelleen.

Jo uskollisen SMP:n ja Perussuomalaisten veteraanin kymmenen vuotta SMP:n Satakunnan piiiriä minun kymmenvuotisen johtamiskauteni jälkeen vetäneen Martti Mölsän isä Johannes Mölsä toimi SMP:n piirisihteerinä ja teki merkittävän työpanoksen päästessäni kansanedustajaksi v. 1979. Siitä lähtien myös Martti on uskollisesti ollut mukana puoluetyössä toimien pitkään Punkalaitumen kunnanvaltuutettuna ja ollen myös sitkeästi kansanedustajaehdokkana, ja nyt viime vuonna sitten tärppäsi: hän nousi eduskuntaan yhtenä Pirkanmaan neljästä perussuomalaisesta kansanedustajasta. Näin meitä tavallaan entisen Satakunnan alueen kansanedustajia on nykyisessä eduskunnassa neljä, kun Lea Mäkipään kanssa olimme yht´aikaa Satakunnasta valittuja SMP:n kansanedustajia, nyt siis Satakunnasta on meitä taas kaksi Ari Jalosen kanssa ja nykyiseltä Pirkanmaalta valittuina ovat Lea Mäkipää ja Martti Mölsä.

Martin synttärit olivat todella komiat ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, että kun juhlat alkoivat ruokailulla tasan kello 12, poislähtö kotiin venyi yli kello 17. Suuren kansanjoukon johdosta niin ruokailu, tervehdykset kuin juhlaohjelman väliajan kahvitarjoilu veivät oman aikansa ja tietysti myös runsas ohjelma kesti tuntikausia.

Paikalla oli yksitoista kansanedustajaa neljästä suurimmasta puolueesta, meitä perussuomalaisten kansanedustajia oli peräti kahdeksan. Juhlapuhujaksi oli saapunut itse Timo
Soini, joka muisteli lämpimästi yhteisiä vaiheita Martin ja jo isä Johanneksen kanssa. Minäkin sai tuodan eduskunnan puhemiehistön tervehdyksen kertoen myös yhteisistä puoluetyövuosistamme ja muistuttaen Punkalaitumella olevan nyt taas syytä iloon, kun paikkakunnalta on valittu historian saatossa jo neljäs kansanedustaja. Ketjun aloitti ministerinäkin toiminut ja edustajantointa lähes neljäkymmentä vuotta hoitanut Viljo Rantala. jSamaan aikaan hänen kanssaan oli edustajana myöskirkkoherra rovasti Valtteri Mikonmäki. Viimeksi ennen Marttia edustajana oli Saimi Ääri. Ja voisi viidenneksi mainita punkalaitumelaissyntyperäisen Tellervo Kankaanrannan eli presidentin puolisona Helsingistä kansanedustajaksi valitun Tellervo Koiviston.

Juhlan musikkiohjelmasta vastasi peräti kolme kansanedustajaa, joista Kike Elomaa ja Mikko Alatalo tunnetaan koko maassa, sen sijaan perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola ei ole laulajana niin kuuluisa, mutta hyvin hän kotkalaisena veti Junnu Vainion piisejä kuten Kotkan poikii ilman sipii. Eduskunta-avustajani Jari Koskelakin sai laulaa, niin myös naiskuoro Pihlajanmarjat, jossa myös Martin puoliso Oili oli laulamassa. Aimo Kokkola esitti huumoria ja laulua, johtaen myös yhteisen päätöslaulun Jukka Kuoppamäen Tämätaivas ja tämä maa.

Syntymäpäiväsankari sai monet hyvin ansaitsemansa kiitokset ja onnentoivotukset sekä Jumalan siunauksen toivotukset.

Ei kommentteja: