maanantai 12. maaliskuuta 2012

Parranpärinää kuntauudistuksesta valtuustossa

Usein sanotaan: paljon puhetta, vähän villoja. Kankaanpään kaupunginvaltuuston kokouksessa päätettäessä jäädyttää kuntaliitosneuvottelut ei ollut tarkoituskaan saada suuria tuloksia, koska Parkano oli heittänyt kolmikuntaliitoksessa pyyhkeen kehään.

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi kaupunginhallituksen päätöksen ohjausryhmän kannasta, ettei tässä tilanteessa ole edellytyksiä jatkaa kuntaliitosneuvotteluja Jämijärvi-Kankaanpää-Parkano. Neljän suurimman valtuustoryhmän puheenjohtajat kuitenkin esittivät näkemyksiään jo vuoden 2009 huhtikussa alkaneista kuntaliitosneuvotteluista. Yli kolme vuotta esillä ollut asia oli niin tuttu, että kaikki puhuivat vapaasti ilman papereita.

Kaikki lähti liikkeelle uudesta ministeriön julkaisemasta kuntaliitoskartasta, jossa Kankaanpää ja Parkano on piirretty kumpikin omaksi kunnakseen naapurikuntiensa kanssa, ja se sai Parkanon vetäytymään pois yhteisestä kuntakaaviosta.

Kauko Juhantalo sanoi ilon päivän koittaneen, kun neuvottelut ovat kariutuneet. Pertti Koivumäki ei ollut niinkään varma siitä, että asia olisi loppuunkäsitelty. Itse katsoin nyt olevan edessä aikalisän ottammisen, koska sekä aiemmin Siikaisten kanssa käyty liittymiskeskustelu epäonnistui ja samoin taas tämä toinen neuvottelusuunta. Ja lisäksi ei näytä naapurikunnillammekaan olevan neuvotteluintoa. Katri Kujanpää totesi kaikkienkin yhteisen ajatuksen siitä, että joka tapauksessa jotain tarttis tehdä. Erimielisyys vaan vallitsee siitä, mitä tehdään. Nykyisellään ei kuitenkaan pitkän päälle voi jatkaa. Samoin kaikki karsastimme pakkoliitoksia.

Näin katsotaan kaikessa rauhassa mitä tuleman pitää. Hallituksen antaman tiukan määräajan puitteissa ei ainakaan näytä uusia kuntia syntyvän.

Ei kommentteja: