perjantai 16. maaliskuuta 2012

Ryhmäkokousviikkonloppu

Rankka juttu jäädä vielä lauantaiksikin Helsinkiin, kun jo koko viikko tiistaiaamusta lähtien on siellä oltu. Mutta oli toivottu ryhmän omaa kokousta, jotta olisi aikaa puhella ajankohtaisista asioista kerrankin ilman kiirettä, torstain ryhmäkokouksissa on aina kiirettä, aikaa vain parisen tuntia, siksi kokoustimme nyt oikein ajan kanssa.

Mutta ei viikonloppukaan kovan työviikon jälkeen ole paras kokousajankohta. Sen osoitti sekin, että aika monia oli poissa, varsinkin lauantaina, jolloin kauempana olevien koneetkaan ei lentele eikä niinollen pääse kotia ellei ajoissa lähde matkaan.

Kuitenkin käytiin hyvin keskusteluja, Timokin oli läsnä, ja lauanataiaamun alkajaiksi seurasimme Timon hyvää haastattelua aamuTV:ssä.

Puolustusministeri Wallinin asemaa koskettelimme, kun hän ilmiselvästi ei ole kertonut ihan kaikkea puolustusvoimauudistuksesta jättämässämme välikysymyskeskustelussa ruotsinkielisen Dagsvikin varuskunnan säilyttämisen todellisista taustatiedoista ja omasta vaikuttamisestaan sen pysymisen puolesta. Tulemmekin saattamaan ministerin mennettelyn perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi. Kirjelmän allekirjoittaminne vaatii kymmenen kansanedustajan allekirjoituksen. Kirjoittajien taustat tullaan myös tarkoin tutkimaan, ei saa olla mitään rangaistuksia, mutta kyllä näitä nuhteettomia meidänkin ryhmästä löytyy, vaikkei kukaan olekaan täysin synnitön.

Laadimme myös oman vaihtoehtomme nyt alkavalla viikolla hallituksen tekemälle valtiontalouden kehyksille kestävyysvajeen hillitsemiseksi. Käytimme pohjana budjettia varten tekemäämme varjobudjettia. Seikkaperäisemmin ehdotuksiimme voidaan palata tuonnempana.

Kosketeltiin Talvivaaran kaivoksen uraaninlouhinnasta ja jatkojalostuksesta, linjauksistamme ympäristöverotukseen ja suosittelimme lämpimästä edustaja Tossavaisen ehdottamaa PerusSuomalaisten ajatushautomon perustamista. Veli-Matti Saarakkalan johtama kuntatyöryhmä saa ohjelmansa valmiiksi lähiaikoina ja kuulimme väliaikatietoja. Monia hyviä välikysymysaiheitakin tuli esiin, mutta tätä opposition järeintä asetta ei kuitenkaan saa päästää inflaatioon kuten keskusta näyttää tekevän, kun sen viimeinen välikysymys on tehty pelkkien huhujen perusteella, saa nähdä latistuuko se kokonaan, jos hallitus yks´kantaan ilmoittaakin, ettei kotihoidontuen kestoaikaa tulla lyhentämään vaan pidetään se edelleenkin kolmessa vuodessa.

Monen mielestä sellaista yhteistä kokoontumista ja keskustelua tarvittaisiin, jossa kansanedustajajien lisäksi ovat mukana myös avustajat ja ennen kaikkea puoluetoimiston väki.
Muodostammehan yhden joukkueen, jonka tulisi potkia samaan maaliin, emmehän me ole mitään yksityisyrittäjiä monine eri maaleinemme.

Ei kommentteja: