lauantai 28. huhtikuuta 2012

Syntymäpäivillä

Kaksillakin synttäreillä kävin lauantaipäivän ratoksi,kun ensin aamupäivällä aloitimme kovan urakan tienvarsiroskien siivoamisessa välillä Liikenne ympyrä-Parkanon raja valtatien 23:n varrella.

Kauko Juhantalo vietti juhlaa 70-vuotismerkkipäivänsä kunniaksi. Sain olla tervehtimässä ja sanomassa onnittelusanoja Kankaanpään kaupungin puolesta kaupungin delegaation kanssa Kuntokeskuksessa vietetyssä juhlassa, jossa syntymäpäiväsankari Liisa-vaimonsa kanssa otti vastaan pitkän rivin onnittelijoita.

Huittisisa Länsi-Suomen Opistolla Aino Voipion tiellä olivat kolme tytärtä Päivi, Helena ja Auli järjestäneet isälleen yllätysjuhlat kutsumalla hänet Helenan tyttären Petran valimistujaisjuhlaa, joka paljastuikin sitten  isän 80-vuotisjuhlaksi sukulaisten ja ystävien kesken.

Tunnen sankarin maanviljelijä Seppo Tuliniemen jo 1970-luvulta asti smp:n kovana miehenä Hullun miehen pitäjässä, pitkäaikaisena valtuutettuna ja monikertaisena kansanedustajaehdokkaana. Hän on myös tehnyt mittavan työn kahdenkin tilan isäntänä Palojoella ja Huhtamossa yli neljänkymmenen vuoden aikana.

Vaatimattomista oloista lähteneenä Kauvatsan Sääksjärveltä hän on tehnyt merkittävän elämäntyön. Koulutie alkoi sota-aikana v. 1942 koulussa, jossa ei vielä ollut edes sähkövaloa, vain öljylamppu paloi opettajan pöydän yläpuolella. Siitä sitten ura urkenevi ja on jatkunut 1954 solmitussa avioliitossa Karjana evakkotytön Lailan kanssa kolmen lapsen vanhempina. Lastenlapsia ei vielä ole kuin yksi jo mainittu Petra. Näin Seppo on saanut vanhentua arvokkaasti ja on nyt voinut nähdä aatteensa merkittävän nousun niin, että puolueen oma edustaja voi tuoda hänen juhlaansa eduskunnan puhemiehistön kunnioittavan tervehdyksen.

Huittisissa sain vielä ilon käydä katsomassa sydämellisiä vanhuksia, 102-vuotiasta vanhusta hänen omassa kodissaan ja hänen kymmenen vuotta nuorempaa sisartaan terveyskeskuksessa Simo Riuttamäen kanssa.