perjantai 13. heinäkuuta 2012

Laajempaa päätöksentekoa

Alexander Stubb, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri laukoi oikein kielikukkasen kuultuaan Ylen galluptutkimuksen tuloksen, että jopa kaikkein EU-myönteisimpien puolueiden kokoomuksen ja vihreiden kannattajista yli puolet vastustaa EU-kriisiapujen jatkamista. Hän sanoin paremman puutteessa asian otettavan huomioon laajemmassa päätöksenteossa. Voiko sen selkeämmin sanoa, kun oikein v-tyttää!

Ylen mielipidetiedustelussa tuli nyt lopultakin ilmi aika selvästi kansan täydellinen kyllästyminen näihin jatkuviin kriisimaiden avustuksiin, kun lähes viikottain on milloin valtiovarainministerien, milloin pääministerien, milloin mitäkin huippukokousta ja aina pysyvänä teeman on uusien tukien suuntaaminen milloin kenellekin avunpyytäjämaalle, nyt viimeksi suurelle EU-maalle Espanjalle ja nimenomaan maan pankeille..

66% vastustaa taloudellisen avustuksen antamista kriisiytyneille EU-mailla ja vain 29% hyväksyy.
60% uskoo myös eurosta päästävän eroon kahden vuoden kuluessa, perussuomalaisista luku nousee 81%. Kansa on todella kypsää hallituksemme harjoittamaan EU-politiikkaan ja Urpilaisen vakuusvaatimuksia pidetään lähinnä vitsinä, sillä esim. Espanjan pankkitakuut haihtuvat maailman tuuliin, jos tukia saaneet pankin menevät konkurssiin. Mutta lämpimikseen voi puhua mitä vain.

Eiköhän tämän seurauksena myös puoluegallupeissa tapahdu suunnanmuutoksia, perussuomaistenhan osalta se on jo tosiasia ja suunta on kääntynyt ylöspäin median myllytyksestä ja ajamiemme asioiden vaientamisesta huolimatta. Esim. MTV 3 ei näytä tietävän, mikä on suurin oppositiopuole tuntiessaan ja nostaessaan vain pienintä oppositiopuoluetta, perjantainkin uutisissa haastateltiin vain sen puolueen puheenjohtajaa. Sen sijaan Yle ykkäsen kanavilla Timo Soini on päässyt sanaisen arkkunsa purkamiseen melko näkyvästi nyt loma-aikanakin.

Jos valtiovarainministeri Seinäjoen tangomarkkina- ja Kaustisten kansanmusikkikiireiltään ehtii saamaan vakuusneuvotteluista tuloksia viikonvaiheessa, kokoonnumme eduskuntana 50 vuoden tauon jälkeen kesken kesäloman päättämään Espanjan pankkituista ensi viikon torstaina ja perjantaina.