tiistai 14. elokuuta 2012

Eronen erosi

James Hirvisaaren eduskunta-avustaja Helena Eronen jätti eroanomuksensa, Siinä hän teki viisaasti. Näin saamme perussuomalaisten eduskuntaryhmään taas takaisin hyvän edustajamme, joka jouduttiin laittamaan jäähylle avustajansa kirjoittelusta nostetun kohun vuoksi.

Eronenhan kirjoitti kuuluisan bloginsa satiirisesti, mutta Turun Sanomat nosti tästä hihamerkkikirjoittelusta kohun, jota ei voinut muulla tavoin katkaista, kuin erottamalla James ryhmästämme, kun hän ei halunnut puuttua avustajansa kirjoitteluun ja sen nostattamaan hälyyn. Ei meillä perussuomalaisilla ole pienintäkään halua tulla leimatuiksi rasisteiksi, koska emme niitä ole. Meilläkin Kankaanpään valtuustoryhmässämme on romaaniheimoon kuuluva Olavi Sjöberg ja hän on uudelleen lähdössä ehdokkaaksi ja hyvin olemme tulleet toimeen. Olavi jopa luovuttaa esimerkillisesti palkkionsa veteraanityölle.

Mitä sitten tulee kansanedustajan avustajan työnkuvaan, niin itse näen sen lähinnä päämiehensä kaikenpuolisena tukena mitä erilaisimmissa tehtävissä, eikä niinkään oman kuvansa kirkastajana niin kuin Helena Erosen tapauksessa toteutui. Hän oli melkein enemmän esillä kuin itse kansanedustaja James Hirvisaari. Tosin kylläkin James oli palkannut avustajansa juuri hänen kirjoittajalahjojensa vuoksi, mutta kyllä niitäkin olisi voinut hyödyntää muullakin tavalla kuin avustajan oman profiilin nostattamisessa. Ja pitää aina muistaa myös kokonaisetu eli että on myös vaikuttamassa puolueen kokonaiskuvaan siitäkin huolimatta, että Helena Eronen ei ollut puolueen jäsen. Mutta kuitenkin hän oli tehtävässään  myös puolueen mandaatilla eikä siis enää ollut pelkkä yksityishenkilö.

Näin näen tämän avustajan tehtävän, itselläni kun on jopa useampi avustaja, yksi oikein vakinainen eduskunnan palkkaama, ei hänellekään tulisi edes mieleen, että hän nyt omalla nimellään rupeaisi kirjoittelemaan julkisuudessa ja kuitenkin hän tekee työnsä erinomaisen hyvin mm. pitämällä kalenterin menot (joita riittää) hyvässä järjestyksessä. Lisäksi apunani on itsevalitsemani varapuhemiehen erityisavustaja ja sitten varsinainen kansanedustajan avustaja. Eivät hekään nosta mitenkään työtehtävissään omaan profiiliaan, vaan tekevät tärkeää työtänsä niin puolueen kuin edustajansakin hyväksi. Eipä silleen, avustajani Jari Koskela menestyi seurakuntavaaleissa tullen jopa ääniharavaksi 215 äänellä meikämannen oltua toinen 197 ääntä, kolmas Anja Vähäkoski 90 ääntä..