maanantai 6. elokuuta 2012

Kahdestoista lapsi

Kun kävin ennen perheen kahdennentoista lapsen Sofi Aliina Serafiinan kastepäivää hänen kodissaan,  oli yksi alle kymmenvuotisista sisaruksista täydessä työn tohinassa auttamassa äitiä tiskaten astioita. Kun taas kastepäivänä hyvissä ajoin tulin perheen kotiin, oli puolestaan yksin juuri toisella kymmenellä oleva veli ruokkimassa sylissään olevaa kastepäivän sankaria tuttipullolla. Näin suuressa perheessä huolehditaan toinen toisestaan ja kasvatetaan toisiaan yhtesvastuuseen ja välittämiseen. Mikä voi olla parempi paikka kuin tällainen suurperhe sosiaalisuuden opettamiseen ja omaksumiseen aivan kantapään ja arkipäivän käytännön kautta.

Siksi on hienoa että suurperheitäkin vielä on olemassa, lieneekö muuten Kankaanpään nykyperheistä suurin tämä kahdentoista lapsen perhe: ikäjärjestyksessä Kari, Sari, Mari, Lauri, Matti, Valtteri, Antti, Anni, Jenni, Essi, Heikki ja nyt siiten nuoorimpana Sofi Aliina Serafiina, jonka nimiä löytyy suvun vanhemmista sukupolvista ja joka kastettiin tasan yhden kuukauden ikäisenä.

Sanotaan että lapsi tuo ruoan mukanaan syntyessään ja että pienoisista  miehiä kasvaapi vielä kerran ja näin perheen toimeentulo on turvattu pitkälle tulevaisuuteen. Onnea ja siunausta perheen isälle ja äidille suuressa kasvattajatehtävässään ja lapsille samaa, mitä itse Lasten Parhaasta Ystävästä Jeesuksesta sanottiin: Ja lapsi kasvoi ja vahvistui ja täyttyy viisaudella,  ja  Jumalan armo oli hänen päällänsä..