sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kas kummaa

Kas kummaa, uutisia saadaan moneen makuun. Perussuomalaisten gallup-kannatuksen nousu on uutisoitu monella tapaa.

 Ensilukemalla on huomannut mitään tietoa Satakunnan Kansassa, sitten kun oikein rupesin etsimään, oli etuaukeaaman yläreunassa ilman otsaketta suuremmalla 1,9 ja sitten uutinen. Tämä paikka lehdessä on ennenkin ollut mielestäni näkymätön, kun siinä ei ole otsaketta, joskus on samalla paikalla ollut lainaus blogistani.

Helsingin Sanomissa on kyllä otsake ja tekstissäkin kerrotaan kannatusnousu, mutta - kas kummaa - missään ei mainita Perussuomalaisten kokonaiskannatusta 17,5%, vaikka se kyllä kerrotaan muista puolueista.

Sama kaiku oli jo eilen Iltasanomien netissä, jossa uutinen oli saanut yli sata kommenttia. Sielläkin puuttui PS:n kokonaiskannatusluku, jota monet kommentoijat ihmettelivätkin. Voittopuolisesti oltiin tyytyväisiä ja sanottiin, ettei aiemminkiin puolueen kannatus ole mihinkään sulanut ja ettei vieläkään gallup-numerot kerro koko totuutta, vaan kannatus on nyt ilmoitettua suurempi. Syksyn kunnalllisvaalit sitten on se lahjomaton mielipidemittaus, josta ei ole valitusoikeutta eikä sitä voi spekuloida