lauantai 4. elokuuta 2012

Viikonloppuna taas kerran vipinää

Tuima kuin Pohjolan tuulonen on joskus tämä ihmiselo. Niin myös taas kerran tämä viikonloppu, menemistä riittää yllin kyllin, niin kuin leikillisesti puhuimme me teologian ylioppilaat käytännön harjoitksissa, kun harjoitustemme johtajana oli lempinimeltään Ylli Yrjö Knuutila.

Torstain Tattoo-konsertista Haminan Bastionissa jo kerroin.

Perjantaina sain olla vihkimässä Jämmijärven kirkossa parin, joka alunperin suunnitteli vihkimistä Jämin harjulla, kun heillä vihkimisen jälkeen oli suunnitelmissa toteuttaaa laskuvarjohyppy, kumpikin toki sai mukanahyppäävän opastajan. Että silleen, vähän satoikin, mutta sulhanen on tottunut monenlaiseen, kun on eräopas ammatiltaan.

Lauantai oli sitten oikea markkinapäivä. Aamulla aloitettiin Parkanon markkinoilta, hyvä meno oli Perussuomalaisten teltalla Ojennusten ja kansanedustaja Lea Mäkipään ja miehensä Markun sekä Kalevi Niemenmaan tahdittamana.

Päivän kruunaus löytyi Hullun miehen markkinoilta Huittisista, jossa kaikki eivät olleet ihan hulluja, vaikka sinne saimme tiedon Perussuomalaisten 1,9 gallup-kannatuksen noususta ja paikanpäällä oli itse Timo Soini. Väkeä riitti tungokseen asti aina siihen asti, kunnes Timon vaimo Tiina korjasi miehensä parempaan hoitoon lääkäri kun ja Timo tarvitsisi vähän lomaakin, kova syksy kun on tulossa. Kaikki mitä tarjolla oli teki kauppansa eli perussuomalainen politiikka keskusteluineen, mehutarjoilu, kaasutäytetyt ilmapallot, Perussuomalainen-lehdet ja tulitikut - vielä oli jo monen tuntemia askejanikin etiketillä Rötösherrat kiinni ja Sinnikös pappi jaettavana, eivätkä ne edes loppuneet, kyllä niitä riittää syksyn kunnallisvaaleihin saakka.

Riuttamäen Simon kanssa kävimme tervehtimässä hyvää ystäväämme ikipirteää 102-vuotiasta Suomaa, jonka kymmenen vuotta nuorempi sisar oli juuri viikkoa aikaisemmin siunattu odottamaan ylösnousemuksen aamua. Vanhoista asioista Suoman elämän alkupuolella riitti juttua ja ihmettelemistä.

Sunnuntai kaiken päälle olikin oikein pientä matalalentoa. Siitä oma blogi!