sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Jurvassa hyvässä turvassa

On niin ihmeen hyvä tulla kotiin jälleen, sain vierailla saarnaajana entisessä kirkkoherraseurakunnassani Jurvassa tai pitäisikö sanoa nykyisen Kurikan kappeliseurakunnassa Jurvassa. Sai nähdä paljon vanhoja tuttuja, sai paljon onnitteluja ja menestyksen toivotuksia nykyisen asemani johdosta ja sai muistella vanhoja hyviä aikoja, jolloin kaikki oli toisin eli paremmin kuin nykyisin.

Sakastissa oli kirkkoherrojen kuvarivistö, jossa yksi oli jo jälkeeninkin, joka sitten jäi viimeiseksi, koska kappeliseurakunnassa on vain kappalaisia. Jurvan kirkko on erikoinen, siellä on paljon raamatunlauseita eri ristejä yhdistävissä jykevissä yläpalkeissa. Saarnatuoli on tunnettua jurvalaista koristehuonekalutyyliä kullan ja hopean värein maalattuna. Tässä vanhassa kirkossa on jopa hissi vaikeavammaisten avuksi, koska pääovelle johtavat korkeat raput. Nytkin hissiä käytti mm. hyvä ystäväni Pentti, joka itse oli aiemmin saman hissin kuljettajana.

Herättäjänpäivän seuroissa oli mukana myös laulu-, lausunta- ja säestysryhmä Seinäjoelta, joka esitti puoli tusinaa koskettavia runoja ja vastaavan määrän lauluja. Seuroissa puhui kanssani kappalainen  Jarkko Silvola. Siioninvirisäkin veisattiin.

Hyvän ystäväni kehitysvammaisen Ullan isä oli siunattu juuri lauantaina ja hänet kiitettiin kuolleksi messussamme. Ulla kutsui mukaan kehitysvammaisten kirkkopyhään. Hän kuulemma haluaa aina äänestää minua, vaikka onkin eri vaalipiirissä ja eri kunnassa. Yleensäkin nämä kehitysvammaiset ovat sydämellisiä ja ystävällisiä, välittömiä ihmisiä. Sen olemme voineet nähdä myös parast´aikaa käytävissä paraolympialaisissakin.

Yleiset sanonnat valitukset Jurvan kuntaan ja Jurvassa, hyvässä turvassa, kuvaavat hyvin jurvalaista elämäntyyliä. Jurva on myös kuuluisa tyylihuonekaluistaan, joita edelleen tehdään esim. Laitalan ja Hiipakan tehtaissa. Lasse Laitala on heränneiden johtohenkilöitä omistaen oikein körttipuvunkin. Hänen ja seinäjokisten kanssa ruokailimme Sällillä eli Säläisjärven rannalla olevan caravaanarialueen ruokalassa. Botniaringilläkin näytti olevan täysi moottoriajoneuvojen tohina päällä. Näin eletään Jurvassa.