torstai 6. syyskuuta 2012

Kyselytunnit alkoivat

 Lähes neljäsosa eli 46 kansanedustajaa loistivat poissaolollaan syyskauden ensimmäisellä kyselytunnilla, joskin myös ministereistä moni oli tehnyt saman tempun, jopa molemmat sosiaaliministerit olivat poissa, vaikka toisena pääkeskutseluaiheena oli järkyttävän ajankohtainen lastensuojelu.

Perussuomalaisten poliisi Ton Packalenin esittämä kysymys koski liikkuvan poliisin ja 60 poliisitoimipisteen lakkauttamista. Eikö tällä tavalla hallitus tee Suomesta turvatonta ja jakautunutta maata? Vaikka Suomessa on väkilukuun verrattuna vähemmän poliiseja kuin muualla Euroopassa, niin miksi poliisitoimesta säästetään kerta toisensa jälkeen.

Mikä merkitys on liikkuvasta poliisista saatavalla 6 miljoonan säästöllä eurokriisiin syydettävän 36 tuhannen miljoonan rinnalla, kun samanaikaisesti harmaa talous, liikenneonnettomuudet ja koko maahan levittäytyvät rikollisjengit kasvavat sekä raskaan liikenteen lainmukaisuuden valvominen heikkenee?

Ministeri Räsänen yritti vakuutella huonolla menestyksellä Packalenin kovistellessa, miksi lakkautuslistat pimitetään näin vaalien alla, ettei mitään listoja ole vielä tehty, nyt puhutaan vasta työryhmän esityksestä. Ja liikkuvan poliisin väki ja tehtävät mukamas siisrtyvät paikallispoliiseihin ja poliiseille. Miten he lisääntyvän työpaljoutensa ahdistamina pystyvät lisäpanostamaan liikenteen valvontaan?

Näin ei oikeastaan saatu selviä vastauksia kipeisiin turvallisuuteemme kipeästi koskeviin kysymyksiin. Jopa hallituspuolueiden riveistä löytyi liikkuvan poliisin kannattajia.