keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Syysistuntokausi alkoi

Aika kova työrupeama on alkamassa kestäen aina joulukuun perjantaihin 21. päivään asti. Tämä käy ilmi tänään alkaneen syysistuntokauden  täysistuntosuunnitelmasta. Asioita - enimmäkseen ikäviä - tulee riittämään, hallitukselta on tulossa ensi vuoden budjettiehdotus 7 miljardin lisävelanottoineen ja kaiken kaikkiaan 167 uutta lakiesitystä, osa niistä budjettilakeja.

Opposition molemmat puolueet ovat jo ilmoittaneet välikysymyksen, perussuomalaiset tekevät sen suunnitellusta kuntauudistuksesta, keskusta kiistellystä vanhustenpalvelulaista. Monien jätettyjen keskustelualoitteiden joukosta ollaan työntäyteisen syksyn ohjelmaan ottamassa vain ajankohtainen lastensuojelun turvallisuuteen liittyvä keskustelualoite.

Ja edelleen - tietysti - hallitsevaan asemaan nousevat taas EU:n maille annettavat lisälainat, Kreikka on pyytämässä kolmatta pakettia ja Espanja pankkituen jatkeeksi lainoja itse valtiovallalle. Seuraavaksi povataan pientä Kyprosta avunpyytäjäksi eikä velkapiikille näy loppua.

Lokakuun 28. päivän kunnallisvaalit lyövät tietysti myös syksyyn vaikuttavan leimansa. Valitettavasi me kansaneudustajat emme pääse vaalityöhön kuin pelkästään viikonloppuina. Syyskauden istuntovapaakin on vasta juuri vaalin jälkeisenä viikkona johtuen eduskunnassa silloin pidettävästä Pojoismaiden Neuvoston kokouksesta. Ehkä se on hyväkin, jotta vaalitappion kärsineet saavat sulatella haavojaan. Me perussuomalaiset sen sijaan kansan vahvalla tuella saamme nauttia toisenlaisista tunnoista, nyt vaan vielä on saatava lisää ehdokkaita, vaikka hyviä sanomia kuuluu ehdokashankinnankin suhteen eri puolilta Suomea. JYTKYÄ PUKKAA!