tiistai 25. syyskuuta 2012

Välikysymys vanhuuden turvaamisesta

Äänin 97-57 sai hallitus taas kerran luottamuksen välikysymysäänestyksessä. Välikymys koski keskustapuolueen tekemänä ikäihmisten hyvää hoivaa, monimuotoisia palveluita ja omaishoitoa. Yllättävän vähän tälläkin kerrallla oli edustajia paikalla, lähes neljännes poissa.

Myös perussuomalaiset esittivät epäluottamusta ryhmäpuhujamme Arja Juvosen ehdotuksella: Eduskunta katsoo, että hallitus on epäonnistunut vanhusten hyvinvoinnin turvaamisessa eikä ole kyennyt toimillaan parantamaan vanhuspalveluiden laatua. Näin ollen eduskunta toteaa, että hallitus ei nauti eddduskunann luottamusta.

Juvosen epäluottamusehdotus oli ensin keskustan ehdotusta vastaan voittaen, mutta lopullisessa äänestyksessä se siis tyrmättiin kuuden hallituspuolueen edustajien voimin.

PerusSuomalaisten puolesta ryhmäpuheen pitänyt Arja JUvonen toi puheessaan esiin, miten
hallitus toisensa jälkeenon  epäonnistunut inhimillisen vanhuuden turvaamisessa.
Näinollen välikysymys vanhuspalveluista on ajankohtainen. Hyvä vanhustenhoito, laadukkaat ja riittävät palvelut sekä omaishoidon kehittäminen ovat myös meille perussuomalaisille ensisijaisen tärkeitä. Täytyy kuitenkin ihmetellä sitä, miksi keskusta ei tehnyt asialle mitään ollessaan vuosikausia hallituksessa ja vieläpä pääministeripuolueena. Huoli vanhusten ja omaishoitajien asemasta näyttää heränneen vasta oppositiossa.

Perussuomalaiset vaativat hyvin toimivia ja laadukkaita vanhuspalveluja koko maahan. On häpeä, ettei koko elämänsä yhteiskuntaa rakentaneiden hyvinvoinnista huolehdita kun he tulevat siihen ikään, että eivät enää pysty itsestään huolehtimaan. Kuka tässä uskaltaa enää vanhentua ilman suurperheen tuomaa turvaa? Me kaikki ansaitsemme inhimillisen vanhuuden ja siksi kotihoitoon, laitoshoitoon ja omaishoitoon on panostettava.  Ja niinpä täydellä syyllä voitiin kysyä: Onko hallitus samaa mieltä? Ja siksi myös epäluottamuslause oli aiheellinen!