torstai 4. lokakuuta 2012

52 vierasta eduskunnassa

Oikeastaan 52 vierasta oli meillä tänään eduskunnassa Kankaanpäästä, Pomarkusta, Jämijärveltä ja Karviasta. Linja-autossa tuli 50 henkeä kuljettajan kanssa ja 2 täältä Helsingistä.
Tyytyväisinä he lähtivät kotimatkalle kello 17 kyselytunnin jälkeen.

 Päivän ohjelmaan kuului kahvin jälkeen PerusSuomalaisten ryhmähuoneessa tutustuminen paikalle päässeisiin kansanedustajiin ikäpuhemies Kauko Tuupaiseen, Vaasasta olevaan Maria Tolppaseen, Lauri Heikkilään, Ari Jaloseen. Myöhemmin lehterillä kävivät vielä näyttäytymässä myös Lea Mäkipää ja Kike Elomaa.

Taloon tuttustumiseksi tehdyn kiertokäynnin jälkeen oli ruokailu eduskunnan ravintolassa ja sitten vuorossa värikkään kyselytunnin seuraaminen täysistuntosalin lehterillä. Ensimmäisen kysymyksen sai kansanedustaja Mika Niikko aiheenaan veroparatiiseihin veronmaksua pakoilevat monikansalliset yhtiöt ja miten voitaisiin estää, että ne menestyvät omien yhtiöittemme kustannuksella kuntien kilpailutuksissa.

Työministeri Lauri Ihalaisen vastauksesta kävi ilmi taas EU-peikko, eli direktiivi hankintalaista estää
tämän karsimisen, koska se ei sisällä verosuunnitteluvaatimuksia sivuavia ehtoja. Yleinen tahtotila yli puoluerajojen oli kuitenkin, että tällaiset yritykset pitäisi voida karsia kilpailutuksesta. Ministerit lupasivatkin viedä muutosvaatimusta EU:hun ja ryhtyä myös Suomessa tarvittaviin lakimuutoksiin.

Kun kyselytunti on suora lähetys, oli TV:ssä näytetty myös yleisöäkin ja näkyvissä oli myös kankaanpääläisiä vieraitamme, että sillä lailla sanoisi Tarvajärvikin. Vieraittemme joukossa oli kuusi PerusSuomalaisten ehdokastakin, yksi Karvaista ja Kankaanpäästä Seppo Kuortti, Jari Lindblom, Reino Paanane, Kalevi Pitkänen ja Veijo Sjöberg. Meitä ehdoikkaina olevia isäntiä oli liäsksi kaksittain. Ehdokkaamme ovat siis liikkeellä, kun samaan aikaan Satakunnan vaaliautolla Kankaanpäässä oli myös ehdokkaitamme lukuisasti.