tiistai 16. lokakuuta 2012

Kansa näkee valonSain viimeisen pyynnön joulukirjoituksen tekemisestä Korvaluoma-Karhusaaren joululehteen, tässä sitten joulusta näin keskellä lokakuuta:

 
Moi

Molemmat mummuni ovat lähtöisin samasta talosta eli nykyiseltä Sari ja Pekka Korvalan tilalta Karhusaaressa. Äitini äiti Taimi Räike on Sarin äidinisän sisko, omaa sukua Lilja. Isäni äiti Lempi Joutsenlahti on aikanaan ollut samassa talossa, hän on myös Karhusaaren talosta ja Korpelan sukua. Meillä oli myös oma tila Yrjölä Karhusaaren kylässä, nykyinen Mutanen. Talo luovutettiin Karjalan siirtolaisille, kun isäni oli kuollut sodan aikana ja meillä oli elinkeinona  kirjakauppa. 

Suuri valo

Joulun eli Jeesuksen syntymän ennustus on nähtävissä jo vuosisatoja aiemmin Vanhan Testamentin profeettakirjoissa. Joulun profetia on otettu Jesajan kirjasta. Siinä luvataan: Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa loistaa kirkkaus. Profetia jatkuu: Lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.Joulun sanoma on sydämiämme valtaava. Sittenkin kaikkien ajan ongelmien ja omien vaivojemme keskelle löytyy ylimaallinen voima, jonka suojeluksessa saamme elää. Loppujen lopuksi mikään ei voi meitä vahingoittaa, sillä Jesajakin kertoo, miten suuri on Hänen valtansa, ja rauha on loputon, ja oikeus ja rauha vallitsevat. Saamme näin olla kaikessa turvattuina, niin kuin Väinö Linnakin sen ilmaisi Tuntemattomassa sotilaassaan: Älä pelkää, se on suuremmas käres!Näin Joulun Lapsi Vapahtajamme Jeesus Kristus tuo meille kaiken tarvitsemamme. Hän itsekin sanoo tulleensa, että meillä olisi elämä ja olisi yltäkylläinen elämä, sekä tämä ajallinen että iankaikkinen elämä. Saamme olla nöyriä, mutta iloisia ja vapaita Jumalan lapsia aina päivän matkan kerrallaan. Niin nyt joulun aikana kuin kaikkina muinakin elämämme päivinä.Siunattua joulujuhlaa itse kullekin säädylle.Anssi Joutsenlahti

eduskunnan varapuhemies