sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kolmasosa kepei pystyssä, kaksi kolmasosaakin

Lokakuu on annettu aikaa aurakeppien pystyttämiseen. Meillä Kankaanpään Urheilijoilla on 68,3 kilometrin edestä urakkaa. Ei siinä mitään muuta ongelmaa ole, kuin ainainen pelko lumisateiden tai maan jäätävien pakkasten tulemisesta ennen kaikkien keppien pystyttämistä, kun vain viikonvaihteen lauantait ja maanantait ovat mahdollisia työpäiviä.

Ennen tätä viime viikonvaihdetta aurauskeppejä oli pystyssä vain edellismaanantain 15.10. jäljiltä 10 km. Nyt lauantaina päästiin paremmaksi: 14,8 km eli yhteensä 24,9 km.

Tämä manantai 22.10. oli melko kiireinen päivä. Kuitenkin jo kolmantena päivänä saimme käyttöön Jarkko Aho-Mantilan pakettiauton Pekka Nikkolan ajamana. Päivällä pystytyshommissa olivat lauantaisen puolimaratoninn jälkeen vielä vähän kipeillä jaloilla Reino Penttinen ja Erkki Lilja, jonka täytyi päästä kello 15 kaupunginhallitukseen.

Itse olin ensin aamuvesijuoksun ja hieronnan jälkeen Aaro Holman kanssa onnittelemassa 101 vuotta täyttänyttä ikinuorta veteraania Onni Pörstiä, sitten Kankaanpään Sotaveteraanien hallituksessa ja kaupunginhallituksen sekä kirkkovaltuuston jälkeen keppittalkoisiin nyt Kari Pihlajaniemen kanssa Pekan edelleen ajamalla autolla niin, että urakasta on nyt täyttynyt 2/3 eli 42,4 km eli saldona paras päiväannos tähän mennessä yhteensä 17,5 km. Jäljellä on vielä 25,9 km. Kyllä siinäkin vielä kanki saa heilua!

Niin viime kuin ensi lauantaina on itseäni estämästä talkootyöläisyydestä hautaukset ja tietysti torilla molempina lauantaipäivillä olevat hernekeittotarjoilummekin vaatisivat mukanaoloa. On muuten sikälikin harvinainen tilanne, että peräkkäisinä lauantaina olen siunaamassa sisaruksia. Seuraavaksikin lauantaiksi, joka kaiken lisäksi on sopivasti Pyhäinpäivä, on tiedossa entisen hiihtäjäveteraanin siunaus. Tämä vaalien jälkeinen viikko onkin vapaa eduskunnasta, niin että silloin alkuviikon päivinä pystynee pystyttämään loput punaiset muoviset aurauskepit ja toivoa pittää, että sääkin suosisi.