tiistai 25. joulukuuta 2012

Tapaninpäivän ajelulla

Ihme kun ei Tapaninpäivän myöhäisuutisissakaan kerrottu kolarisumasta. Olisi luullut niin käyvän, kun  itsekin olimme liikentessä käyden vaimon veljeä katsomassa Lapualla, tiet kyllä pölysivät lumesta ja lunta satoi oikein satamalla. Voisi vaikka laulaa tulppaani- ja Amsterdam-laulua mukaillen, että on lunta tulvillaan  jouluinen Suomemme maa. Mutta näyttävät suomalaiset osaavan ajella liikenteessä huonoissakin keleissä, kun ei liiemmälti tullut kolareita tapaninpäivänajeluissa.

Lapualla kävimme myös illan perhemessussa, jota piti Laura Lahdensuo. Hän oli pappina Jurvassa ollessani siellä kirkkoherrana. Lapuan tuomiokirkossa puolestaan olen saanut piispa Yrjö Sariolan suorittaman pappisvihkimyksen. Muutenkin Lapua ja myös tuomiokirkko on monien muistojen keskipisteenä todella monille muillekin ihmisille. Onhan Lapualla Suomen suurimmat urutkin ja ainoana maaseutumaisena paikkakuntana myös hiippakuntakeskus. Lapuan historia on todella kunniakas niin maamme kohtaloissa kuin myös herännäisyyden historiassa. Edelleen Herättäjä-Yhdistyksen päätoimipaikka sijaitsee kirkkosillan toisella puolen Lapuan jokea Kosolan talossa. Itse olin heränneen kansan palveluksessa yli kymmenen vuotta.

Varsinaisesti Tapaninpäivän kunniaksi kävimme katsomassa Tapania, jolle vuosi sitten tapahtui ikävä onnettomuus ja siitä lähtien hän on hanvaantuneena alaosastaan pystyen siis liikkumaan vain pyörätuolilla. Asunnon hän on saanut hänestä kaikin puolin hyvää huolta pitävästä palvelutalosta aivan Lapuan keskustassa niin, että nytkin lumentulosta huolimatta voimme kulkea lenkin joen molemmin puolin kirkon ja urheilukeskuksen kautta. Vaatii kyllä sopeutumista aiemmin niin liikkuneelta ja monessa mukana olleelta ottaa vastaan kohtalonsa. Mutta usko Taivaan Isään tässäkin auttaa.