tiistai 8. tammikuuta 2013

Lopultakin ratkaisu luottamuspaikoista

Lautakuntapaikkaneuvotteluissa päästiin lopulta tänään ensimmäisen kerran edes vähän neuvottelun makuun ja ratkaisuunkin, josta meidän perussuomalaisten täytyy sanoa, että laiha sopu on sittenkin parempi kuin lihava riita. Saneluratkaisultahan tämä silti tuntui meidän osaltamme.

Perussuomalaisten tahtoa ei juurikaan kuunneltu Kankaanpäässä, kun 11 valtuutetun suurimmalle ryhmälle ei annettu valtuuston puheenjohtajuutta eikä sivistyslautakunnan puheenjohtajuutta, joita kumpaakin ensisijaisesti olisimme halunneet. Sen sijaan omalla voimallamme saamme jokaiseen elimeen 1. varapuheenjohtajan ja tietysti 9-henkiseen lautakuntaan 3 jäsentä. Emme saaneet yhdenkään ns. suuren lautakunnan puheenjohtajuutta, vain puheenjohtajan paikat tarkastuslautakunnassa, henkilöstö- ja hallintojaostossa sekä keskusvaalilautakunnassa. Tärkeimmät ensimmäiset paikat ovat tietenkin valtuuston ja hallituksen varapuheenjohtajuudet.

Aika hienoa toimintaa, kun vain 5 valtuutetun ryhmänä kokoomus saa sivistyslautakunnan johdon, jota ei siis annettu 11 valtuutetun ryhmälle. Mutta kyllä kansa tietää ja ymmärtää. Onko syynä se, että puolustamme loppuun asti kyläkouluja vai mikä? Emmekä todellakaan hyväksy hyvä veli -järjestelmää, joka näyttää yhä edelleen olevan vallalla.

Kansa halusi muutosta kunnallisvaaleissa, joissa nousimme 5 hengen ryhmästä 10 valtuutetun joukoksi ja nyt meitä on jo 11. Kaikki muut ns. vanhat puolueet kokivat paikkatappioita: yhden paikan menettivät vaaleissa keskusta, kokoomus ja demarit, vasemmistoliitto hävisi kaksi valtuustopaikkaa. Kuitenkaan näin suuren vaalivoiton saaneille ei annettu juuri mitään muuta, mitä emme pelkällä omalla voimallamme olisi saaneet. Näinkö kunnioitetaan vaalitulosta ja kansan mielipidettä!?