maanantai 21. tammikuuta 2013

Oma voima parasta luottamuspaikkojenkin jaossa

Spekulaatio Kankaanpään perussuomalaisten vastuun pakoiluista jatkuu. Sitä ei kuitenkaan myönnetä, että perussuomalaisten kanssa eivät muut suostuneet edes neuvottelemaan asiasta. Meille vain saneltiin, mitä meidän pitää tehdä eikä omaa mielipidettämme otettu lainkaan huomioon. Siitäkin huolimatta, että olemme ainoa ryhmä joka lisäsi valtuutettujen lukumäärää, vieläpä kaksinkertaiseksi ja kansalaiset osoittivat riittävän selvästi haluavansa muutosta harjoitettuun politiikkaan. Mutta ei, sama vanha juonittelu ja hyvä veli -järjestelmä näyttää jatkuvan.

Kertauksen vuoksi, lähtökohtamme suurimpana valtuustoryhmänä oli valtuuston puheenjohtajuus ja sivistyslautakunnan puheenjohtajuus. Kumpaakaan ei missään vaiheessa oltu meille antamassa. Ei myöskään minkään muun neljän suuren lautakunnan puheenjohtajuutta. Olimme valmiita jopa puolittamaan valtuuston ja hallituksen puheenjohtajuudet. Sivistyslautakunnan puheenjohtajuuden saatuamme olisimme myös ottaneet hallituksen puheenjohtajuuden. Mikään kompromissiesityksistämmekään ei saanut kannatusta. Aivan kuten Teuvo Roskala facebookissa sanoo, että ilman valtaa emme voi ottaa vastuuta eli pelkkää hallituksen puheenjohtajuutta. Mitä taas tulee esim. valtuuston 1. varapuheenjohtajuuteen, sen saamme ihan omalla painollamme vihreän valtuustoryhmän kanssa. Sekin oltiin aluksi meiltä viemässä, kun muut eivät osanneet laskea. Samoin saamme omalla painollamme vihreän valtuutetun kanssa jokaiseen elimeen varapuheenjohtajan, joten ei meitä pystytä täysin nollille jättämään 23 valtuutetun ryhmittymän tahdosta huolimatta. Jos taas keskusta briljeeraa suuremmuudellaan (45 ääntä vaaleissa), miksei se ota sitten vastuuta kunnanhallituksen puheenjohtajuuden myötä.

Mitä tulee ehdokkaaseemme valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi, varmasti hän olisi ollut mitan täyttävä valtuuston puheenjohtajanakin, tietääkseni hän on ensimmäinen väitellyt tohtori puheenjohtajistossa ja ilmeisesti koko luottamusmiehistössä kautta aikojen, lisäksi hän on luterilaisen kirkon pastori ja ekonomi.

En malta olla mainitsematta aamulla saamastani puhelinsoitosta, jonka sanoma oli, että eikö teidän varttuneempien olisi jo aika antaa ohjaksia nuorempiin käsiin. Näin omalta osaltani olenkin tekemässä eikä minua valita mihinkään kaupungin omaan organisaatioon. Tämä ratkaisu on ollut helppo tehdä, onhan meillä peräti 8 uutta valtuutettua, joille voi mielihyvin uskoa tehtäviä ja katsoa näin tästä päivästä myös tulevaisuuteen.

Ehdotan perussuomalaisten ja vihreiden ryhmän puolesta valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi tohtori Jari Koskelaa, syntyperäistä kankaanpääläistä Vihtiläjärveltä. Syntymäaikakin löytyy: 11.3.1956, Kankaanpäässä on näet kaksi Jari Koskelaa, tosin ei valtuustossa, vaikka toisenkin Jarin veli on valtuutettu.