lauantai 26. tammikuuta 2013

Trubaduuri tulee kaupunkiin

Jaakko Jaska Löytty on sanan parhaassa merkityksessä oikea  TRUBADUURI, Gospel-muusikkojemme grand old  man, sanoittaja ja säveltäjä, Senagalin virsikirjan laatija ja yksi merkittävimmistä Siionin virsien uudistajista. Oikea matkaveisaaja.

Saamme Löytyn mukaan Kankaanpään siioninvirsiseuroihin sunnuntaina helmikuun 3. päivänä kello 15 meille Joutsenlahdille ja kaikki ovat tervetulleita. Edelliskerrallahan hän oli marraskuussa Vihteljärvellä Sisko Koskelan kodissa. Monet kerran aiemminkin olemme saaneet pitää Jaskaa Kankaanpäässä ja lähipitäjissä, ja hän on saarnannut Kankaanpään kirkossa. Saa muuten nähdä, toteutuuko se taas toisena pääsiäispäivänä, joka on ollut jo perinteiseksi käyneen tavan mukaan Herättäjän kirkkopyhä Kankaanpäässä.

Yksi tunnetuimmista Jaskan biiseistä on ”Kahden maan kansalainen”. Vain yksi hänen lauluistaan on päässyt nykyiseen virsikirjaan, lastenvirsi numero 501 ”Kuule, Isä taivaan, pyyntö tää”. Jokaisen neljän säkeistön kertosäe toistaa sanoja ”Siunaa koko maailmaa” ja on myös monelle tuttu ja sopii vaikka jokapäiväiseksi rukoukseksi.

Me körttiläiset olemmekin paremmin niitä maahan painettuja ja pikemminkin pienellä paikalla olijoita, Mutta voin olla jopa vähän ylpeäkin, koska olen aiemmin ollut samassa tehtävässä, jossa Jaska nyt eli Herättäjä-Yhdistyksen Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen aluesihteerinä.
Viimeisimmässä Kauneimmat joululaulut -vihossa on kaksikin Jaakon joululaulua: ”Seuraa tähteä” ja ”Ilouutinen”. Tulkaa kaikki nyt laulamaan, laulamaan meillekin seuroihin. TERVE TULEMAKS!