maanantai 28. tammikuuta 2013

Vilskettä pukkaa

Vilskettä riittää ja pitääkin ihmetellä puheita kansanedustajien pitkistä vapaista. Sunnuntainakin pukkasi neljä kokoontumista peräjälkeen heti Jämin SM-hiihdoista palattuani.

Karhoismajan vesireittien kunnostusyhdistyksen kokouksessa en ehtinyt olla kuin tunnin verran, pistäydyin sitten hallitusryhmämme palaverissa, kun tiedossa on kolmen edustajamme uuden kauden ensimmäinen kokoustaminen. Kolmantena oli kirkkovaltuustoryhmän valtuustoa edeltävä kokous ja lopulta kaikkien puolueiden luottamuspaikkaneuvottelijoiden palaveri niin maanantain kaupunginhallituksen valinnoista kuin myös jäljellä olevista paikoista. Varsinkin Vatajankosken Sähkön paikkajaosta oli kyse myös karvialaisten kanssa, josta lopullinen jako on vielä hienosäädettävä.

Tänään maanantaina päivällä Porissa sotainvalidien piirihallituksessa käsiteltiin ansiomerkkipäätöksiä sekä talousarviota ja toimintasuunnitelmaa alkaneelle vuodelle.
Iltapäivällä varsinaisen puheenjohtajan poissa ollessa heilutin nuijaa varapuheenjohtajana Kankaanpään kirkkovaltuustossa vartin verran. Siinä ajassa saatiin puihin puolivälikrouvin henkilövalinnat eli valtuuston puheenjohtajisto ja kirkkoneuvoston henkilöt, kaikki menneen kaksivuotiskauden jälkeen siirtyvät taas kaksivuotisjaksolle.

Aamulla aloitettiin kello 7 vesijuoksulla ja sitten päivä jatkui parin tunnin täyshieronnassa Aimo Viitasen käsittelyssä.
Huomiseksi kansanedustajat on kutsuttu Raumalle mm. UPM:n vieraiksi.