tiistai 12. maaliskuuta 2013

Generaattorin happi virallistettu

Tänään kävi Helsingissä Pelle-Peloton keksijä Rauno Hakala, jolla oli iloisia tietoja, hänen kehittelemänsä happigeneraattorin tuottama sairaalahappi on hyväksytty virallisesti nyt myös Suomessa niin kuin aiemmin  koko EU:n alueella. Tällä järjestelmällä hapen tuottaminen tulee sata kertaa halvemmaksi kuin kaasutehtaiden myymät  nestemäinen hapi happipulloista puhumattakaan, vaikka niillä näyttää vielä olevan melkein yksinoikeudet vanhalta pohjalta. Ei kai vain ole kyseessä minkäänlainen maasutus tässä niin usein mainostetussa vähäkorruptoituneessa maassa.

Sen sijaan puolustuslaitoksellemme ja myös moniin ulkomaihin kuten Hollantiin ja viimeksi Malesiaan lentokoneisiin ja ohjuksiin Rauno Hakalan yhtiö on saanut jalansijaa happigeneraattoreillaan. Hän on myös kehittänyt sekä happea että typpeä tuottavan kaksoiskoneen, jolle myös on avautunut markkinoita. Tällaisia kaksoiskoneita ei kukaan muu ole keksinyt, se on myös patentoitu, mutta nopeasti hyvät keksinnöt kopioidaan. Happigeneraattoreita kyllä tehdään monissa maissa, niissä ei ole patentteja.

Rauno Hakala on syntyperäinen kankaanpääläinen Korvaluoman poikia. Tuotantolaitos on myös Kankaanpäässä keskustassa rautatien (joskin käyttämättömän) varressa. Liikevaihtokin on viime vuosina kasvanut moninkertaiseksi, mutta kasvumahdollisuudet ovat rajattomat, kunhan Suomea tälläkin alalla pihdeissään pitävä kartelli saadaan murretuksi. Julkinen media ei uskalla ottaa asiakokonaisuutta käsiteltäväksi, yksi toimittaja kirjoitti selonteon maakuntalehteen ja on nyt entinen toimittaja!