tiistai 5. maaliskuuta 2013

Menestysbrändi

205. maanpuolustuskurssi oli toisena kurssipäivänään tutustumassa eduskuntaan. Pääsihteeri ja ulkoasian- ja puolustusvaliokuntien edustajat kertoivat heille eduskuntatyöstä ja taloon tutustuttuaan 2. varapuhemiehellä oli kunnia tarjota heille illallinen puhemiehen edustustilassa. Ennätyssuuri 56 osanottajan kurssi, mukana myös viisi kansanedustajaa, joista kaksi perussuomalaista ja myös Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila on kurssilla. Maanpuolustuskursseja järjestetään neljä kertaa vuodessa, joten yhtä monta kertaa kurssilaisia on eduskuntaan tutustumassa.

Puheensorina oli jo heti näin toisena päivänä melkoinen todistaen tällaisen kurssimuodon elinvoimaisuudesta. Joukko oli jo hitsautunut kokonaisuudeksi, oli valittu kurssin oltermanni, emäntä ja isäntä, järjestäydytty muutenkin nimettyjen hallituksen jäsenten alaisuuteen. Heti huomenna ohjelmassa kuului olevan retki tutustumaan Upinniemeen ja ohjelmassa on käynti myös Rovaniemellä.

Syyttä ei sanota maanpuolustuskursseja puolustusvoimiemme hienoksi keksinnöksi. Kootaan eri alojen asiantuntijoita yhteen yli kolmeksi viikoksi ja pohditaan, miten maata pitäisi hallita. Samalla saadaan erinomainen tietoisku puolustusvoimiemme toiminnasta ja luodaan yhteishenkeä ja maanpuolustustahtoa. Itse olen käynyt kurssin jo 1980-luvulla edellisen kansanedustajakauden aikana.

Nyt kymmenettä maanpuolustukurssiaan johtaa Kim Mattsson yhdessä Tatu Mikkolan kanssa. Tunnen Kimin Arvojen Akatemiasta ja olen lukenut hänen isänsä Gunnar Mattssonin aikanaa hyvin suosittuja kirjoja ja onpa hyllyssänikin ainakin Lapitip, Prinsessa ja Prinssi.