torstai 28. maaliskuuta 2013

Torstai-torin kalakeitto

Torstai-torilla meni kalakeittoa yli 100 litraa kuin kuumille kiville alta kahdessa tunnissa, jono oli katkeamaton ja pitkä. Eivätpä taida kovin monet tarjoilla vaalien jälkeen mitään ennen kuin taas seuraavien vaalien lähestyessä.

Viime vuoden kiirastorstaina olimme torilla Teuvo Hakkaraisen kanssa, nyt olimme yhdessä vasemmistoliiton Jari Myllykosken kanssa soppaa hämmentämässä. Ainakin 300 tyytyväistä sopan syöjää sai vatsansa täyteen ja keittäjälle annettiin yksimieliset kiitokset maukkaasta sopasta eikä sopan hämmentäjiäkään moitittu.

Pääsiäisviikolla on itselläni ainoa mahdollisuus näin istuntokausilla käydä Kankaanpään torstaitorilla ja sitä onkin vuosittain hyödynnetty. Ensi vuonna ovatkin sitten touko-kesäkuun vaihteen tienoilla pidettävät EU-vaalit lähellä ja silloin on taas mahdollisuus saada paikalle nimekkäitä EU-ehdokkaitamme. Timon pyrimme saamaan paikkakunnalle näyttäytymään jo kesällä tai syksyllä, koska hänen kesämökkinsä on vajaan 100 km päässä, Tyrvään-Vammalan-Sastamalan Heinoon kylässä, Rautaveden rannalla.

Ajettavista asioistakin tuli torilla monta vinkkiä. Laviasta kerrottiin, miten 18-vuotiaan pitäisi päästä jo kiinni kuorma-autonajokorttiin saman tien kun ajaa ajokortin. Yrittäjäeläkkeen varaan ennenaikaisesti jääneet ovat takuueläkkeen eli 763 euron alapuolella eikä tätä pienemmän eläkkeensaajan eläkettä ole korjattu vakuutteluista huolimatta. Honkajoelta vaadittiin  kantatien korjaamista Honkajoelta Kankaanpään suuntaan, Kauhajoelle päin tie onkin juuri kunnostettu.

Muitakin henkilökohtaisempia asioita annettiin ajettaviksi. Eipä juuri kukaan ollut tyytyväinen hallituksen nykytoimintaan, jokaista koskevia raskaampia maksuja ovat esim. sähköveron ja kiinteistömaksujen korotukset. Eipä ihme, että gallupit eivät hallituspuolueita suosi, Perussuomalaiset keikkuu edelleen kakkossijalla 18,7 prosentilla juuri eilen Helsingin Sanomissa ilmoitetun tiedustelun mukaan. Eduskuntavaalien jytkyynkään ei ole enää matkaa kuin 0,4 prosenttiyksikköä.