keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Hallituspuolueet alamäessä

Perussuomalaisten 18,8 % Helsingin Sanomien gallupissa on korkea kannatusluku, vaikka edellä ovatkin kokoomus 20,1 % ja keskustapuolue 19,1 %. Taakse jäävät demarit 17,9 %. Kaikki ovat virhemarginaalin sisällä ja näin voi sanoa meillä nykyisin olevan neljä hyvin tasasuurta puoluetta. Samalla hallituspuolueiden yhteinen kannatus on alempana kuin koskaan, 61,1 %, kun opposition yhteiskannatus yltää 37,9 %:iin.

Pienempien hallituspuolueiden luvut: vihreät 8,1 %, vasemmistoliitto 7,3 %, rkp 4,6 %, kd 3,1%.

Tämä kaikki osoittaa hallituspuolueiden  hapuilevasta otteesta niin kehysriihessä osinkosekoiluineen, kunta- ja SoTe-uudistuksissa kuin ja ennen kaikkea EU-kriisimaiden tukipaketeissa.

Tämänpäiväisessäkin lehdessä otsikoidaan: Euroopan tuska ei hellitä. Talousluvut osoittavat euroalueen taantuman todennäköisesti syvenevän. Irlanti ja Portugali ovat saaneet seitsemän  vuotta lisäaikaa niille myönnettyjen hätälainojen takaisinmaksuun. Kreikka ja Espanja  ovat myös saaneet lisäaikaa talouksiensa sopeuttamiseen. Vieläkö joku uskoo, että näille maille myönnettyjä lainoja saadaan joskus takaisin?