maanantai 1. huhtikuuta 2013

Taas kiinni eduskuntatyöhön

Pääsiäisviikon istuntotauon jälkeen aamulla oli taas lähtö eduskuntaan. Odottamassa on Perussuomalaisten tämän kevään kolmas välikysymys, tällä kertaa haluamme ison salin keskusteluun Kyproksen tuet, joiden käsittely olisi muuten jäänyt vain suureen valiokuntaan, suurelta yleisöltä pimentoon niin kuin hallitus oli kaavaillut.

Gallupit eivät äänestä, se on aina hyvä muistaa, mutta kuitenkin... Kokoomus on ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006 alle 20 % kannatuksen eli 19,8 %. Perussuomalaiset on yhä kakkospaikalla 18,4 %:lla, keskustan kannatus 18,3 % ja demareilla 18,0 %. Suuntaa tämä kuitenkin näyttää ja jopa kykypuolueeksi kutsutun kokoomuksen puoluesihteeri myöntää, että vuoden 2011 jälkeen alkanut tilanne neljästä keskisuuresta puolueesta näyttää vakiintuvan.

Istuntovapaa viikko ei suinkaan ole kulunut suotta. Vasemmiston kansanedustajan Jari Myllykosken kanssa tarjosimme Kankaanpään torstaitorilla yli 300 hengelle kalakeittoa, joka loppui kesken. Nälkäisiä olisi riittänyt vaikka toisen kenttäkeittiöllisen verran.

Lankalauantaina näytimme perussuomalaisten hiihtojoukkueena yli 400 hengen edessä Vihteljärven pääsiäiskokolla viestihiihdossa ylivoimaista mahtiamme muille ryhmille. Mukavaa oli nimenomaan se, että saatiin mukaan kaksi muutakin eli vasemmistojoukkueita ja jopa saimme leikkimielisesti tasaväkisen kisan. Kaikki samalla näköetäisyydellä tulivat maaliin ja huonoin joukkue, vasemmistoliitto jopa ykkösenä.

Tämän 2. pääsiäispyhä on saatu jo vuosia Kankaanpäässä Herättäjän kirkkopyhäksi ja olihan siellä taas väkeä. Enempääkin olisi toivonut, mutta kaunis auringonpaiste houkutteli ihmisiä ulkoilemaan. Kalasopalla ja seurahetkessä oli edellisvuoden tapaan viitisenkymentä henkeä. Jaakko Löytty oli myös vierailijana.

Kun pohjoismaiden parlamenttien mestaruushiihdot ovat Ruotsin Åressa 13.4., on tämäkin pääsiäisvapaa ollut paikallaan, koska kahta Perussuomalainen-lehden jakelupäivää lukuunottamatta sain joka päivä kerättyä hiihtokilometrejä, joita tuli noin 160 km. Kunto nousee kohisten kohti Årea, ja niin pitääkin. Oman eduskunnan mestaruushiihdoissa voitin 70-vuotisten sarjan, mutta Åressa vanhin sarja on 60-vuotiaat, joten joudun siis kisaamaan nuorempien kanssa samassa sarjassa. Mutta mies se on hävinnytkin. 38 kertaa olen ollut jo tämän vuoden puolella suksilla.