maanantai 13. toukokuuta 2013

Perusuomalaiset vaikuttaa

Perussuomalainen saavutti taas merkittävän tuloksen yhdessä vihreän, kristillisdemokraatin, kahden vasemmistoliittolaisen ja neljän keskustalaisen kanssa. Äänin 19-16 eli kahden äänen enemmistöllä Kankaanpään kaupungin rahatoimistoa ei ulkoistettu Taitoa Oy:n alaiseksi valtuutettumme Veijo Sjöbergin ehdotuksesta ja Matti Rannan kannatuksesta.

Edellinen merkittävä voitto oli viime kesänä torilla pidetyssä avoimessa valtuuston kokouksessa ennen juhannusta, kun jäljellä olevat kyläkoulut säilyivät yhden äänen varassa äänin 18-17. Sillon meitä perussuomalaisia oli viisi eli koko ryhmä kyläkoulujen puolesta. Tänään siis 11 perussuomalaista äänesti oman rahatoimiston jatkamisen puolesta tuntemattomaan ulkoistamiseen hyppäämistä vastaan.

Päätökseen jätimme myös ponnen, jossa ehdotamme ryhtymistä pikaisiin toimenpiteisiin naapurikuntien kanssa, jotta voisimme järjestää palkka- ja rahatoimiston yhteisvoimin varsinkin, kun SoTe-uudistushanke muutenkin on ajamassa meitä entistä lujemmin yhteen, jos mielimme järjestää yhdessä 20.000 asukkaan kuntana nykyisen PoSa:n alueen kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut joutumatta hakemaan niitä kaikkia 50.000 asukkaan isäntäkunnasta Porista.

Aika korutonta on tää kertoma, mutta  ei ehkä sittenkään tarvitse ihan totena ottaa tätä kaikkea, onhan vielä ennen lopullista toteutumista esim. vuonna 2015 eduskuntavaalit, ja nykyiset hallituspuolueet tarjoavat valtavaa vaaliasetta meille nykyoppositiopuolueille.

Aina jaksetaan jankuttaa, etteivät perussuomalaiset saa mitään aikaan. Tässä kaksi tulosta Kankaanpään kunnallispolitiikasta. Tänään kuulimme uutisista , mitä perussuomalaisten pelko saa aikaan Kypros-paketissa. Juuri on valmistunut selvitys maan pankkien rahanpesusta. Jos sitä todetaan tapahtuneeksi, lopettaa Suomi lisäavun maksamisen, mutta ensimmäinen erä kiirehdittiin kuitenkin jo tänään lykkäämään Kyprokselle. Voisi sanoa laulun sanoja mukaillen, että pelko (perussuomalaisten) on suuri Kokkolassakin (valtiovarainministerin kotipaikka).