torstai 16. toukokuuta 2013

Uskooko vielä joku Kreikan lainojen takaisinmaksuun

Todellisuus on tarua ihmeellisempää.

Kreikan ja Suomen välisten lainasopimusten salaaminen on nyt oikeusasteissa todettu laittomaksi. Lisäksi on paljastunut, etti Suomen ja Kreikan välisessä sopimuksessa ole sanaakan paljon puhutuista vakuuksista eikä takuuksista.

Lisäksi valtiosihteeri Hetemäki toteaa, että jos Kreikan velat päätetään antaa anteeksi, Suomelle pankkien muka myöntämät vakuudet jäävät saamatta.

Tää karua on kertomaa, se vastaanota synnyinmaa!

Kirjoituksesta on syntynyt kommentteja sekä Uuden Suomen sivulla, että omassa facebookissani, ohessa kommentti Martille, joka totesi, etteikö edes saadut rahat ole parempi kuin ei mitään.

Martille sen verran, ettemme ole saaneet pennin vertaa, rahat ovat Englannin investointipankin tilillä, Suomen osuus on korkeintaan 40 % annetuista lainoista ja me jouduimme maksamaan osuutemme heti kerralla, kun muut maat maksavat neljässä osassa vuosien kuluessa. 40 % kertyy vain, jos korot ovat 3 % luokkaan, tähän asti korkoprosentti on ollut 0,5 %. Ei ihme, etteivät mitkään muut maat olleet kiinnostuneita moisista vakuuksista, jotka todennäköisesti koituvat vain maamme lisätappioksi.