perjantai 24. toukokuuta 2013

Vieraitakin riittää

Yhdessä Ilpo Iso-Peuran kanssa oli vieraanamme eduskunnassa kello 10 lähtien Matti Ruuska Kauhajoelta, molemmat juoksumiehiä.

 Päivemmällä vieraina olivat Tuomo Koivunen kolmen poikansa kanssa. Tuomo on lähtöisin Jämijärveltä, jossa hänen veljensä pitää karjatilaa ja vanhemmatkin vielä elävät. Hänen sisarensa Paula toimii aina välistä Jämijärven kanttorin tuuraajana, nyt Tuomo toimii Ponsen myynninedistäjänä ja asuu perheineen Ylöjärvellä.

He seurasivat myös kyselytuntia ja sen jälkeistä täysistuntoa, jota johdin kaksi ja puoli tuntia. Esillä oli valtioneuvoston selonteko elintarviketurvallisuudesta ja sen lähettäminen valiokuntaan. Ensin ministeri Koskisen esitteli, sitten oli ryhmäpuheenvuorot, 45 minuutin debatti sekä varsinaiset 5 minuutin puheenvuorot, kaiken kaikkiaan 65 puheenvuoroa.

Kävin myös tervehtimässä Loimaalta tulleita Lauri Heikkilän perussuomalaisia puolueveljiä ja -sisaria, myös muut Varsinais-Suomen perussuomalaiset kansanedustajat Maria Lohela ja Kike Elomaa olivat paikalla.

Eilen oli eduskunnassa vieraana Kankaanpään keskustan koulun 6C-luokka opettaja Johanna Hietikon johdolla, samasta koulusta, jota olen itse käynyt 60 vuotta sitten. Olin ensimmäisten oppilaiden joukossa jopa samassa koulurakennuksessa, joka silloin oli vastavalmistunut. Ehdin käydä uudessa koulussa vain yhden vuoden neljännen luokan oppilaana vuonna 1954 ja sitten siirryin pääsykokeen kautta oppikouluun. Oli muuten aika jännää mennä illalla katsomaan ilmotustaululta läpipäässeet, löytyykö oma nimi armoitettujen joukosta, joita kolmelle luokalle otettiin yhteensä 120. Luokissa oli silloin 40 oppilasta, nykyään taitaa olla vain puolet siitä, ainakin tällä vierailulla käyneellä 6 C-luokalla oppilaita oli vain reilut 20.

Ei kommentteja: