tiistai 25. kesäkuuta 2013

Hesarissa juhannusaattona

Juhannuksen alla hesari räväytti ilmoille gallututkimuksen tuloksen hallituksen suosion romahtamisesta alimmilleen. Joulukuisesta tuloksesta melko huonon tai erittäin huonon arvion antaneiden määrä nousi 15 % ollen yhteensä 35 %. Perussuomalaisten osuudet ovat pysytelleet hyvin samalla tasolla, hyvän tai melko hyvän arvostelun meille antaa 24 %. "Ei hyvä eikä huono" -arvion antaa 30 % eli vain alle puolet pitävät puolueemme toimintaa huonona. Hyvä tulos, vaikka meihin suhtaudutaan muihin puolueisiin verrattuna kaikkein kriittisimmin ja ennakkoluuloisimmin räväköiden kannanottojemme johdosta. Timo Soinikin kommenoti tulosta sanomalla, että meillä on niin kovan profiili, että se tuo meille kovaa kannatusta mutta myös ankaraa vastustusta. Ja tämä näkyy!

Samassa Helsingin Sanomien numerossa on koko sivun juttu varakansanedustajastamme Erkki Havansista, oikeustieteen emeritusprofessorista. Hän toimi eduskuntaryhmämme lainopillisena neuvonantajanakin,  mutta halusi päästä enemmän vapaalle ja matkustelemaan myös vaimonsa jäätyä eläkkeelle. Havansi oli myös viime  EU-vaaleissa ehdokkaanamme. Jos seuraavissa EU-vaaleissa valitaan joku seitsemästä Uudenmaan kansanedustajastamme mepiksi, nousee Havansi kansanedustajaksi. EU:n liittovaltiokehitys arveluttaa häntä ja maahanmuuttopolitiikasta pitää hänen mielestään voida käydä avointa keskustelua. Siitäkin huolimatta, että hänellä on miniä Thaimaasta ja vävy Sambiasta.

Tunnettu politiikan toimittaja Unto Hämäläinen pohtii kirjoituksessaan "Yhden miehen puolue" Timo Soinin ratkaisua EU-vaaliehdokkuuden suhteen ja kertoo saamastaan palautteesta koskien hänen ehdotustaan, että perussuomaiset pitäisi ottaa seuraavaan hallitukseen. Lunta tupaan tuli näin kesähelteilläkin js ihme kyllä perussuomalaisilta itseltään. Tietysti odotetusti myös puolueen vastustajilta. Perussuomalaiset antoivat palautetta siitä, että hallituspuheilla yritettäisiin muka hajoittaa puoluetta. Mielenkiintoista pohdiskelua kaiken kaikkiaan tämä Unto Hämäläisen kolumni!

Samana päivän lehdessä käsitellään myös perussuomalaisten eurokantaa kolmen palstan otsakkeella "Perusuomalaisten eurokanta jää toistaiseksi auki". Emme ole kuitenkaan sitoutuneet euroon  mitenkään, mikä käy julki myös Timo Soinin viime viikolla pitämästä ryhmäpuheevuorosta hallituksen antaman EU-selonteon johdosta.

Muut lehdet -osastossa on lainattu sekä Karjalaista että Savon Sanomia, joiden yhteinen viesti kertoo, että kuntauudistus uhkaa kaatua vaaleihin, kun yhtynyt oppositio suosittelee nyt asian tiimoilta aikalisää ja valmistelun aloittamista parlamentaariselta pohjalta. Nythän hallitus sanelee yksipuolisesti  kunnille lähes pakonomaisesti askelmerkit.

Paljon puhetta aiheuttanut koko etusivun ilmoituksemme lienee madaltanut julkaisukynnystä myös meidän kannanotoillemme tässä valtakunnan pääsanomalehdessä. Vai onko vain sattumaa, että tässä numerossa olemme päässeet näin näyttävästi julkisuuteen.

Ei kommentteja: