keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Helle helli kisoja

Kankaanpään Urheilijoiden piirikunnallisten kilpailujen parhaasta tuloksesta vastasi Ikaalisten Urheilijoiden M19 sarjan Samuli Samuelsson 200 metrillä ennätysajallaan 21.84, joka jäi sarjan EM-B-rajasta vain 034 sekuntia.

Kisat saatiin käydä mitä hienoimmissa olosuhteissa, lämpötila pysytteli hellerajan paremmalla puolella vielä illallakin. Kilpailut alkoivat kello 18 ja juoksut oli melkein juostu kello 19 mennessä. Maamme kestävyyjuoksun tilaa kuvaa hyvin, että mainittu 200 metriä oli pisin matka. Pidemmille matkoille ei juuri pikkukisoissa tulisi yhtäkään osanottajaa.

Miesten puolella nähtiin sekin ihmeellisyys, ettei paraatilajiimme keihääseen ilmestynyt ainoatakaan osallistujaan, poikasarjoihinkin vain yksi 15-vuotias, jonka tulos oli 85 senttiä vastaavan tyttösarjan voittajaa heikompi. Tyttöjä sentään löytyi keihäänheiton T15 sarjaan kuusi, voittaja oli Noormarkun Nopsan Sari Mäkitalo tuloksella 37.93.

Kolme kisailijaa oli peräti Norjasta asti. He kaikki olivat seiväshypyssä ja Eirik Greibrookin tulos oli  miesten sarjan parhaana 470. Seipäässä oli myös kaksi Haapaveden Kiilan edustajaa.

Pitkän matkan olivat tehneet myös naisten 200 metrin juoksijat. Voittaja Jutta Luhtala oli Liedosta saavuttaen ajan 26.22 ja kakkonen Piritta Vaattovaara Veitsiluodosta ajalla 26.47. Samoin pitkältä matkalta olivat mukana Borgå Akillesta edustanut 16-vuotias Isac Wedenberg ja Järvenpäästä mummolaan kesälomailemaan tulleen Järvilehdon veljekset Joonas ja Samu.