perjantai 21. kesäkuuta 2013

Joensuun puoluekokous lähestyy - jännitys kohoaa

Perussuomalainen-lehden numero 8/2013 on ilmestynyt 28-sivuisena. Se toimii myös 29.-30.6. Joensuussa pidettävän puoluekokouksen tiedotuslehtenä. Lehdessä esitellään kaikki kymmenen puoluesihteeriehdokasta. Myös yksitoista varapuheenjohtajaehdokasta on lueteltu. He pyrkivät kolmen varapuheenjohtajan palleille. Ehdokkaista ei siis ole pulaa.

Valittavasta puheenjohtajasta ei ole epätietoisutta, mutta hän mainitsee lehdessä kertovansa Joensuun kokouksen avauspuheenvuorossaan  uutisen. Se lienee ilmoitus siitä, rupeaako Timo EU-ehdokkaaksi vai ei, mikä on varmasti vaikea päätös moneltakin kannalta.

Varapuheenjohtajiksi pyrkivät ovat taattuja, puolueessa kokeneita ja ansioituneita, mutta puoluesihteerikilvassa ihmetyttää, että puolet heistä on vast´ikään puolueeseen tulleita, korkeintaan viime kuntavaaleissa ilmestyneitä, ja heti pitäisi päästä päällepäsmäriksi ilman pidempää puoluetaustaa ja työsarkaa. Ei kai se ihan niinkään voi mennä! Tekisikin mieli kysyä, montako Perussuomalainen-lehteä ovat olleet jakamassa. Meillä Kankaanpäässä on nytkin 5000 lehteä jaettavana ja urakasta suoriudumme talkoorutiinilla ihan hyvin. Tätähän olemme tehneet jo vuosikausia ja se kyllä näkyy myös vaalituloksissakin, muodostammehan perussuomalaisten suurimman valtuustoryhmän 11 jäsentä yhdessä Kaustisten, Kouvolan ja Vantaan kanssa ja 10 edustajaakin on vain Hämeenlinnassa.

Suosittelenkin jäitä hattuun näille pystymetsästä tulleille pyrkyreille. Onneksi puoluesihteeriksi halukkaissa on myös puoluetyön pitkän linjan puurtajia kuten Harri Lindell, Riikka Slunga-Poutsalo, Seppo Huhta ja Jari Lindström.

Perussuomalainen-lehdessä on myös aukeaman artikkeli kankaanpääläisestä Rauno Hakalasta ja hänen Laser Gas Oy -nimisestä firmastaan. Kaasujättien monopolia murtavana, happigeneraattoreita valmistavana häntä voi nimittää Pelle Peloton -keksijäksi. Sairaalahapen tuottaminen tulee Hakalan systeemillä valmistettuna jopa sata kertaa halvemmaksi. Kirjoitus on jo ollut Perussuomalainen-lehden nettisivuilla ja on kohonnut yhdeksi luetuimmista jutuista. Todella lukemisen ja hatunnoston arvoinen asia kaiken kaikkiaan.

Perussuomalainen-lehden joka numeroon kaivataan pitkäaikaisen perinteen mukaisesti myös hartauskirjoitusta. Allekirjoittaneelta sitä on kyllä pyydetty, mutta joka kerta en ole saanut kirjoitusta ajoissa tehtyä. Nyt lehdessä on kyllä näyttävä juhannuskirjoitus oikein värikuvan kanssa. Pitäisikin saada tämän aiheen kirjoittajarinki laajemmalle pohjalle ja jakaa kirjoitusvuorot. Halukkaita kirjoittajia kyllä löytyisi, kunhan toimeen tartutaan tässäkin asiassa.

Ei kommentteja: