torstai 27. kesäkuuta 2013

Timo päättää, mitä tekee

Satakunnan Kansa julkaisi tänään yleisönosastossaan toissapäivän pääkirjoituksen johdosta lähettämäni kirjoituksen otsikolla "Timo päättää, mitä tekee":

SK:n ansiokkaaseen pääkirjoitukseen Timo Soinin valmiudesta EU-vaaleihin voin kommentoida puolueen kansanedustajana seuraavaa:


Emme tosiaan vielä ennen puoluekokousta tiedä Timon päätöstä hänen EU-ehdokkuudestaan, vaikka me puolueväki voittopuolisesti toivommekin hänen luopuvan puolueemme edun nimissä tästä todella houkuttelevasta tarjolla olevasta, merkittävästä asemasta Euroopassa, sillä sittenkin, EU-vaaleja vähättelemättä, eduskuntavaaleissa menestyminen on monin verroin tärkeämpää. Kuitenkin: Timo itse päättää, mitä tekee.
 

Mutta… Vaikka hän nyt sitten tulisikin valituksi mepiksi, ei sekään olisi kaiken loppu. Päinvastoin, hän olisi edelleen puolueen puheenjohtaja ja pystyisi voimakkaasti vaikuttamaan myös kotimaassa. On hyvä muistaa, että kun hänet edellisissä vaaleissa valittiin mepiksi, silloin sanottiin, että Timo katoaa Brysseliin, ja se on perussuomalaisten loppu. Hyvin muistamme, kuinkas kävikään. Puolueen noususuunta vain kiihtyi eikä Timo suinkaan jäänyt näkymättömäksi. Ja hänen johdollaan saimme 39 kansanedustajaa eduskuntavaaleissa. Nythän hän ei tietenkään voisi toista kertaa tulla kesken eduskuntavaaliehdokkaaksi, mutta voisimmehan markkinoida häntä pääministeriehdokkaanamme ja puolueen puheenjohtajana hän myös pääsisi mukaan vaalikeskusteluihin.
 

Mitä tulee spekulaatioihin Timon mahdollisesta seuraajasta ja kenties tuuraajasta puolueen puheenjohtajana, meillä on hyvä seuraajaehdokas, joka myös Joensuun puoluekokouksessa valitaan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi: Jussi Niinistö. Ihan laatuunkäyvä mies, vaikkei nyt samasta nimestään huolimatta olekaan sukua kaikkien arvostamalle herra Tasavallan Presidentille. Jussi toimii puolustusvaliokunnan puheenjohtajana. Hänellä on pitkäaikainen kokemus puoluetyöstä mm. eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja hän on kaiken lisäksi tohtorismies. Hän on toiminut Suomalaisuuden liiton toimitusjohtajana ja on sekä Maanpuolustuskorkeakoulun että Helsingin yliopiston historian dosentti.
 

Kaiken kaikkiaan on lähdettävä siitä mihin pääkirjoituksen lopussakin viitataan, että meidän pitää olla valmiita ottamaan vastuuta eduskuntavaalien jälkeen ja siihen olemme valmiit. Silloin muuttuu sitten myös maamme EU-politiikka lainanantoineen Etelä-Euroopan maille.

 

Anssi Joutsenlahti (Ps)
Eduskunnan toinen varapuhemies

 

Ei kommentteja: