sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Veikko Vennamo 100 v

Veikko Vennamon 100-vuotisjuhlan pääjärjestäjän, kansanedustaja Kimmo Kivelän kommentti juhlasta:
 
"Nyt mikään ei voi vähentää onnellisuuden tilaani! Huippuhieno Veikko Vennamon syntymän 100-vuotiskansalaisjuhla. Hieno esitelmä (dos. Silvo Hietanen), mainiot puhujat Meri Vennamo, varapuhemies Anssi Joutsenlahti sekä kansanedustajat Osmo Kokko ja Juha Väätäinen. Jorma Koposen upea lauluesitys jne. Ja väkeä oli ja tunnelma katossa! Veikko Vennamo kuuluu itsenäisyytemme ajan suuriin merkkimiehiin. Sauna odottaa ja huomisesta alkava tiivis viikko!"

 
Vastasin Kimmon kirjoitukseen:
 
Sainhan olla siellä minäkin, todella hienot tilaisuudet säänkin suosiessa. Aluksi laskimme Meri Vennamon kanssa seppeleen Veikko Vennamon muistomerkille. Dosentti Silvo Hietasen juhlapuhe Veikko Vennamon suuresta elämäntyöstä oli uusia näköaloja ja ajattelemisen aihetta antava. Kimmon eduskunta-avustaja Markku Tomperi lausui jykevästi Risto Kormilaisen kirjoittaman runon Veikko Vennamon elämäntyöstä. Kaikelle antoi hienon lisävärinsä käynti Veikko Vennamon muistomerkin läheisyydessä olevassa Suomen Asutusmuseossa, joka on SMP:n luottamusmiehenä toimineen Yrjö Mureen ja hänen sisarensa Annin kotitila alkuperäisessä asussaan olevine rakennuksineen.

Ohjelmaan kuului myös Kuopion kansanedustajamme Kimmo Kivelän alkupuhe ja juonto sekä lopuksi myös kahvitarjoilu. Näimme myös kansanedustajamme Arja Juvosen Siilinjärvellä asuvat vanhemmat ja paljon muita tuttuja savolaisia aina suonenjokisesta entisestä SMP:n varapuheenjohtajasta Jouko Krögeristä lähtien.

Ei kommentteja: